EVC JO11-2 wint 5e bekerduel!!!

FC Purmerend JO11-6 – EVC JO11-2 (0-1, rust) 0-2 voor EVC JO11-2
(29-3-2017, 5e bekerwedstrijd 3e klasse, seizoen 2016-2017)
Na de winst in de bekerpoule en de zege in de vierde ronde tegen SDOB JO11-2 stond voor EVC JO11-2 ditmaal een cupmatch tegen Purmerend JO11-6 op het programma. Een ‘te nemen’ hindernis zo leek het vooraf maar ……. je weet maar nooit. De wedstrijd werd gespeeld op een gewoon grasveld maar dat was niet in al te beste conditie. Met name waar voor het seniorendoel was het veld zeer hobbelig. De coaches Jacco en CeesJan hadden de Mannen wederom goed voorbereid. JO11-2 was compleet want ook doelman Boris Wiedijk was hersteld van zijn handblessure. De cupfighters: Boris Wiedijk (k), Tim Steur, Tim Knegt (a), Victor Surie, Niek Pistora, Steije Douna, Jesse Joosten, Rick van Velden en Mike Latdorp! Het was even wennen aan het veld maar na enkele minuten nam EVC het initiatief en was het snel duidelijk dat Roodgroen het betere team was. Dat betekende echter niet direct dat de overwinning een zekerheid was. Zelf scoren was niet zo makkelijk: omdat het druk was voor het Purmerend-doel (EVC was veel sterker) en omdat het ‘bepaald niet vlakke veld’ betekende dat meer tijd nodig was om de bal te controleren en te kunnen schieten. ‘Derdens’: de doelman van de thuisclub was in grote vorm. In verdedigend opzicht moest Edam oppassen: het speelde tegen de wind in en de P-keeper trapte ver uit. EVC maakte de fout te ver op te dringen. Daardoor gingen uittrappen over onze verdediging heen en moesten de verdedigers vaak naar eigen doel sprinten om het gevaar te neutraliseren. Van de kant was het advies dan ook om iets meer achterin te blijven (je kan namelijk beter vijf meter naar voren moeten lopen dan één meter naar achteren). Een paar keer zorgde Roodgroen zelf voor gevaar bij het doel van Boris door riskante breedtepasses. Mannen, dat moet je sowieso nooit doen maar zeker niet op een slecht veld. Speel de bal dan naar voren, met name langs de zijkanten. Ondanks het vorenstaande nam Roodgroen een terechte voorsprong: Mike trapte een corner met veel gevoel voor het doel, Victor wist de bal te verlengen en Tim Knegt werkte het leder met zijn linkervoet over de lijn tegen het net (0-1)! De voorsprong werd niet vergroot al waren Rick, Jesse, Mike, Niek en Steije er dicht bij. Ondanks goed werk van Tim Steur en Tim Knegt moest Boris een paar keer aan de bak maar die klusjes loste hij goed op. In de rust werden de hiervoor genoemde aandachtspunten benadrukt en dat namen de Mannen goed ter harte. In Helft Twee was EVC (weer) de baas maar nu kwam het verdedigend nauwelijks meer in de problemen. De spelers hielden hun posities veel beter en liepen nu veel minder vaak spontaan naar voren zonder te kijken waar hun tegenstanders zich bevonden en zonder afspraken te maken. Dat, Mannen, is zeer belangrijk: in balbezit moeten jullie ook nadenken over wat er kan gebeuren bij balverlies. Bleef de score gehandhaafd? Nee: een dieptepass van Tim Steur bereikte de behendige Mike en die schoot tegendraads de bal in de benedenhoek rechts van de keeper (0-2). De snelle aanvallers Jesse, Rick en Mike bleven daarna de Purmerenders problemen bezorgen en op het middenveld waren het Victor en met name Steije en Niek die voor balans en rust zorgden. Achterin waren Tim en Tim geconcentreerd ‘aan het werk’ en was Boris alert op de spaarzame kansen van de thuisclub. Met een stand van 0-2 floot de goed en objectief leidende Purmerend-scheidsrechter af voor einde wedstrijd. Het was geen thriller zoals tegen SDOB maar EVC liet zien onder lastige omstandigheden ook een bijna zakelijke overwinning te kunnen boeken. En dat, Mannen, is ook een compliment!
Boris, Tim, Niek, Victor, Tim, Steije, Rick, Mike, Jesse, Jacco, CeesJan en de (keeper)trainers: grote klasse! Heel veel succes in de volgende ronde én ….. in de competitie!!!