GEMATIGDE TEVREDENHEID OVER BEKERRESULTATEN DAMES EN MEIDEN

Als trainer en coördinator hoop je altijd dat de dames en meidenteams ver komen in het bekertoernooi. Maar als je meteen één of meerdere sterke teams treft in je poule wordt het een lastig verhaal om de poule te winnen en tot de knock-out fase door te dringen. Als dit dan ook niet lukt wordt het gezien als een paar leuke door de bond georganiseerde oefenpotjes.
EVC VR1 opende in een uitwedstrijd meteen tegen het zeer sterke De Meer VR2 en met de kermis in de benen was dat teveel gevraagd. Deze nederlaag werd goed gemaakt met zeges op Tos Actief VR3 (4-1) en Marken VR2 (4-1), maar het doelsaldo was niet toereikend voor onze dames om eerste te worden. Uitgeschakeld dus, maar de eerste namen staan alweer op de lijst van doelpuntenmakers : Selma Evrengün 4, Irene Tol 1, Viola Kemper 1, Vérouschka Petrovic 1 en Kelly Groot 1.

EVC MA1 zag SDOB MA1 verdwijnen uit de poule, dus waren er slechts twee tegenstanders over. Als zaterdag 2e klasser was EVC logischerwijs niet opgewassen tegen zondag 1e klassers Volendam MA1 en Kwiek’78 MA1. Het werden twee nederlagen, waarin EVC eenmaal scoorde en dit was een weergaloos mooi doelpunt van invalster Kim Bakker (MB1).

EVC MB1 startte goed met een 1-0 zege door een doelpunt van Sam Hennis op WMC MB1, maar een zeer slappe kermiswedstrijd, waarin ook heel veel fout ging, leverde een onnodige 6-3 nederlaag bij DESS MB1 op, waarin Daphne de Groot, Nina de Groot en Kim Bakker het doel wisten te vinden. De derde wedstrijd leverde een vrij makkelijke zege van 5-0 op thuis tegen FLEVO MB1. Met doelpunten van Kim Bakker (3), Nina de Groot en Kim Uijlenhoed werd deze zege bewerkstelligd. Maar het was onvoldoende om DESS te achterhalen.

EVC MC1 heeft afgerekend met het vooroordeel dat meisjes moeilijk kunnen scoren, niet hard kunnen schieten, niet kunnen koppen enzovoorts. Met groot machtsvertoon is EVC over alle drie de opponenten (Sporting Andijk MC2, West Frisia MC2, ALC MC1) heen gewalst en plaats zich als poulewinnaar voor de knock-out fase. Slechts 3 goals tegen en maar liefst 41 voor, waarvan enkele zeer fraaie. Deze treffers zijn tot stand gekomen door de volgende personen : Selena Verhoek 12 ( 1 hattrick), Henriëtte Veerman 8, Esmée Dijkman 7, Tessa de Jong 5, Noah Suurmond 4, Jasmijn Stam 2, Fay Brommersma 2 en Famke Stuijt 1.

EVC MD1 liet ook even zien wat een jaar ervaring op groot veld op kan leveren. Zowel West Friezen MD1, Spartanen MD1 en Jong Holland MD1 werden aan de zegekar gebonden. In deze drie duels werd 18 maal het net gevonden en moest er slechts 1 keer gevist worden. Hierdoor is EVC poulewinnaar en dringt het door tot de knock-out fase. De doelpunten werden gemaakt door : Liz Kemper 6, Faye Suurmond 5, Holly van Berkel 3, Zylvie van de Pol 2, Esmée Kaan 1, Jennifer Scheers 1.

EVC ME1 is een nieuw opgestart team en slechts enkele meisjes hebben al een jaartje of twee jaar voetbalervaring. De rest nog helemaal niet, dus werden het twee zeer ruime nederlagen tegen de al twee jaar met elkaar samenspelende ploegen van Oosthuizen ME1 en Marken ME1. Maar tegen het in dezelfde situatie verkerende Volendam ME3 werd keurig weerstand geboden en nam EVC zelfs een 0-1 voorsprong. Het werd uiteindelijk een 3-1 nederlaag, maar dat mocht de pret niet drukken. De doelpuntenmaakster is bij mij niet bekend en ook niet relevant, want de alltime topscorers lijst van het dames en meidenvoetbal wordt bijgehouden vanaf het moment dat de speelsters op een heel veld spelen.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …