Geslaagd onderling mixtoernooi voor EVC JO12-1,JO11-1 en JO11-2!

Op zaterdag 6 mei jongstleden speelden JO12-1 (D4), JO11-1 (E1) en JO11-2 (E2) een kleinschalig onderling mixtoernooi.

JO12-1 kent een moeilijk seizoen. Een aantal spelers haakte af na het indelen van de teams en dat gaf een probleem. Daarnaast waren er geen trainers en leiders. Na een gesprek met de ouders heeft ondergetekende de training op zich genomen en meldde Roy Eskes zich aan als medetrainer. De respons vanuit de ouders was hartverwarmend. Met name Niels Tuijp, Jan Siegel, Roy Eskes, Martin Prinsze en Martin (van Micky Ophuizen) hebben de begeleiding op zich genomen.

Met (dus) een zeer krap aantal spelers (waaronder één noodgedwongen dispensatiespeler en één JO11 speler) werd de competitie begonnen. Dat ging wonderwel goed maar in de bekerpoule én in de voorjaarscompetitie werd het team ingedeeld in en (veel) te hoge klasse. Daar was geen eer aan te behalen. Ook was er af en toe een speler niet beschikbaar en dan was de nood aan de man. Met hulpkrachten uit met name uit JO12-2 (dank, Robert Heuser!) en JO11-1 kon toch steeds gevoetbald worden. En zo bleef de spirit in het team! Dat is vooral te danken geweest aan mijn onvolprezen assistent Roy Eskes en de geweldige begeleiders Niels, Jan, Martin, diezelfde Roy en Martin! Dank, Mannen!!! Daarnaast hebben de spelers zich van hun goede kant laten zien want ondanks alle hindernissen lag het opkomstpercentage bij wedstrijden en trainingen (van medio augustus tot eind mei) op ruim 90%!!! Een compliment aan de spelers is op zijn plaats en welgemeend!!!

Na een zeer zware nederlaag eerder in de week was het zaak de moraal meteen weer op te krikken en dus werd stante pede een onderling mixtoernooi op het programma gezet. Een kleine 30 spelers verdeeld over vier teams. Drie wedstrijden van elk 20 minuten. Twee halve veldjes. Twee spelbegeleiders: Roy Eskes en Jacco Steur. Een slordige dertig toeschouwers.

Toen de kruitdampen na ruim een uur waren opgetrokken bleek dat de teams in sterkte nauwelijks voor elkaar onder hadden gedaan. Vierde werd het team van Daoud Ikhlifen, Tom Tierolf, Dean Eskes, Jazz Tuijp, Rayan Morrhabi, Victor Surie, Micky Ophuizen. Op de derde plaats: Bink Mulder, Colin Molenaar, Jim Siegel, Bilal Mahssan, Jozef Segers, Tim Knegt, Rick van Velden. Nummer twee: Tim Steur, Milan Alberts, Kick van der Vlies, Niek Pistora, Ben Venneman, Boris Wiedijk, Thomas Bakker. En de winnaars: Koen van Beek, Mike Latdorp, Steije Douna, Mike Stokkel, Timo Ooms, Jorn Pistora!

Het was zeer verheugend om te zien dat de spelers uit de verschillende teams elkaar ‘al snel vonden’ en ‘zonder onderscheid des persoons en kwaliteit’ met elkaar een uur lang aan het voetballen waren. Het publiek reageerde hier enthousiast op en de arbiters van dienst, Jacco en Roy, konden de kaarten op zak laten en hoeven nauwelijks op te treden. Een groot compliment aan alle spelers!!! Een DANK is zeker ook op zijn plaats voor de spelbegeleiders Roy Eskes en Jacco Steur en voor Peter Kluft die voor ‘een andere vorm van gerstenat’ zorgde! Dank, Mannen!

 

Jan van de Nes

 

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …