Eerste verliespunten B2

Volendam B5 – EVC B2: 2-0

De eerste verliespunten van dit seizoen, in de competitie althans, en nog wel tegen de buren. Het verlies was onnodig. Als het vizier bij EVC wat meer op scherp had gestaan, dan waren er zeker twee doelpunten gemaakt. Er waren twee grote kansen, een voor Marc in de eerste minuten en een voor Max in de laatste minuten van de wedstrijd. Tussendoor schoten Emiel, Sam en Max nog op doel, maar ook dat leverde niets op. Volendam kreeg twee mogelijkheden – kansen waren het niet – en die werden koelbloedig benut. De 2-0 viel aan het begin van de tweede helft. De nummer 14, die sterk speelde, schoot uit het niets en gedragen door de wind vloog de bal erin. Verder moet gezegd dat de achterhoede van Volendam, met name de laatste man, sterk verdedigde. Maar toch, als EVC scherper en met meer vuur had gespeeld, dan was er een andere uitslag uitgerold. De passie, de wil om te winnen, ontbrak. Elkaar coachen, de bal willen hebben, een blok durven zetten, die gretigheid miste ik een beetje. De ‘wakkere’ spelers waren Emiel en Philip, die goed speelden. Interessant was dat Timon als rechtsback meer in het spel betrokken werd en ook meer het duel durfde aan te gaan. Iedereen deed verder zijn best, maar dat was vandaag niet genoeg om te winnen. Jammer, jongens, maar zo gaat dat in voetbal. Volgende week nieuwe kansen. Nu maar hopen dat Reigerboys wint van Volendam (dat zal gebeuren, denk ik) en dat wij winnen van Reigerboys (dat zal echter moeilijk worden). Tot slot wil ik nog zeggen dat Quino van de B1 verdienstelijk inviel. Bedankt, Quino!