Half jaar overzicht JO9-1 2017/2018

Even terugkijkend op het najaarsseizoen hebben jullie best veel gedaan. Te beginnen met de bekerwedstrijden, dat was nog ff lastig waardoor jullie niet door de bekerronde heen kwamen. Maar niet getreurd, vol goede moed werd er door gegaan met de competitie. Jullie scoorden er aardig op los en al was het de 15de goal in de wedstrijd…jullie reageerden alsof het jullie eerste was. Het eindresultaat is dat jullie net niet Kampioen waren, want jullie hebben maar 1 wedstrijd verloren. Supertrots zijn we op jullie allemaal, maar natuurlijk ook als jullie laatste waren geworden.
Totaal hebben jullie 11 wedstrijden gespeeld en 134 doelpunten gescoord, verdeeld;
Yannick 25x
Bram 24x
Lars 22x
Tygo 19x
Casper 14x
Tijl 7x
Tijn 2x
Natuurlijk kan de keeper niet tot moeilijk scoren, maar Steven heeft er wel voor gezorgd dat we weinig tegendoelpunten hebben gekregen.
Tevens zijn er ook heel veel assist gegeven door elkaar en hebben jullie er samen voor gezorgd dat jullie bijna alle wedstrijden wonnen.

Elke week 2x trainen, we weten dat jullie de techniektraining op maandag niet altijd even leuk vinden, maar jullie zijn er wel iedere keer. Zowel tijdens trainingen maar ook tijdens de wedstrijd hebben jullie aardig wat nattigheid en kou getrotseerd en wij stonden als leiders en ouders aan de kant om aan te moedigen en te zien hoe goed er gespeeld werd. Het is heel leuk om te zien, hoe jullie op elkaar ingespeeld zijn en stuk voor stuk aan het veranderen zijn en bovenal beter worden in het voetbalspel.
Grote klasse mannen.

Helaas werd de laatste wedstrijd in december afgekeurd vanwege de sneeuw en zelfs het 1ste kon ook niet spelen, waardoor Bram geen pupil van de week kon zijn. Dit wordt tijdens de eerste thuiswedstrijd van de Zaterdag 1 op zaterdag 27 januari goedgemaakt. De uitnodiging volgt hoor Bram!

Ook werden er veldtrainingen afgelast, maar er stonden wel 2 zaaltrainingen in het Bolwerck gepland. Ook dit ging superleuk en ook mooi om te zien, hoe jullie dit oppakten. Helaas ging het zaalvoetbaltoernooi op 27 december in de Beuk, waar jullie dus voor trainden, niet volgens planning.
De eerste wedstrijd tegen Wherevogels eindigde met een gelijkstand, dat ging nog wel. Maar vervolgens ging eerst Peter ziek naar huis en kon Tygo vlak voor de 2de wedstrijd naar de dokter omdat zijn vinger tussen de deur kwam. Tygo heeft mazzel gehad, zijn nagel zal er nog verder afvallen, het verband is er af en hij heeft alleen nog pleisters om zijn vinger om te beschermen tegen stoten.
Tijdens de 2de wedstrijd tegen ZOB viel Steven geblesseerd uit, door een verkeerde trap tegen de bal en ging Tijl zijn mannetje staan om het doel te verdedigen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een verlies.
De 3de en laatste wedstrijd zouden we moeten winnen om in de finale te komen. Dit werd al snel duidelijk dat dit niet zou gebeuren. FC Purmerend was sterker, bovendien was de scheidsrechter niet geheel eerlijk in zijn fluiten en werd het Yannick allemaal ff te veel. Steven kon de laatste wedstrijd gelukkig toch nog zelf keepen. Mannen de finale hebben jullie niet gehaald, maar jullie hebben het goed gedaan en nadat iedereen voorzien was van een vaantje gingen we naar huis.

Het voetbaljaar 2017 werd natuurlijk niet zo leuk afgesloten door het overlijden van onze voetbalvriend Rolph. Er is een mooi bloemstuk geregeld door Ron’s Bloemenweelde en mede dankzij EVC heeft Rolph een zeer indrukwekkende uitvaart gehad. Hij zal niet vergeten worden en Rolph zal vast op zijn beurt vanaf zijn wolkje zien hoe jullie er op los scoren.

Nu staan we dan aan het begin van 2018 en pakken we de draad weer op met trainen en wedstrijden, al zal de competitie pas in februari beginnen.

Sportieve groeten, Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …