Herstel EVC JO11-1 komt te laat tegen Marken

EVC JO11-1 – Marken JO11-1 (0-2, rust) 2-4 voor Marken JO11-1
(28-3-2017, 6e wedstrijd voorjaarscompetitie 2e klasse, seizoen 2016-2017)
De inhaalwedstrijd tegen Marken JO11-1 stond gepland voor een dinsdagavond. Eerder kon de wedstrijd geen doorgang vinden omdat Marken teveel blessures en ander ongemak had.
Op het voormalige eiland wonnen de zwartwitten met 3-1 na een te passieve eerste helft van Roodgroen. Dat moest nu natuurlijk anders, zeker omdat beide teams volop in de race waren in de strijd om het kampioenschap samen met Purmerend en SDOB. De vier teams hadden vóór deze wedstrijd eenzelfde aantal verliespunten.
In de kleedkamer leek EVC (met Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi) goed doordrongen van de op het spel staande belangen maar eenmaal ‘ten velde’ leek dat besef te zijn achtergelaten in diezelfde kleedkamer. Net als in de uitwedstrijd was EVC te passief, Marken daarentegen toonde activiteit. Dat kwam de thuisclub duur te staan. Marken scoorde 2x en EVC was onmachtig. Pas aan het eind van Helft Eén begon het meer strijd te leveren en weerstand te bieden.
In de pauze was bij de spelers wel duidelijk waar het aan schortte: strijd en beleving. Na de thee (dank, Peter Kluft!) stond een ander EVC op het veld en daardoor ontstond een spannende wedstrijd. Toch leek Marken het duel in het slot te gooien door 0-3 te scoren maar Edam gaf zich niet gewonnen. Bink schoot tegen de lat en na een pass van diezelfde Bink tikte Rayan 1-3 binnen. EVC zette aan maar een messcherpe counter betekende 1-4. Even later zette Daoud zijn maatje Tom vrij voor de keeper en Tom wist wel raad met deze kans (2-4). Enkele minuten later was Daoud ongelukkig: uit zijn prachtige wreeftrap knalde de bal tegen de onderkant van de lat ….. op of over de lijn? Het timmermansoog van de uitmuntende arbiter Björn Alberts (dank, Björn!) en het zeer recent door bestuurslid Hans Snoek geïnstalleerde Hawkeye-systeem gaven aan dat het leder de doellijn net niet helemaal gepasseerd was en dus bleef de 3-4 uit.
Drie minuten later: einde wedstrijd. Marken won dus met 2-4 en dat was terecht. Na een apatische eerste helft voetbalde EVC na de rust goed maar die opstanding kwam te laat.
Mannen, het zal jullie duidelijk zijn: volgende keer strijd vanaf de eerste balomwenteling.