23-5: EVC B1 – SDOB B1 2-1 (1-1), het hele seizoen in een notendop.

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was het hele seizoen in een notendop. Voordat je kan voetballen eerst alle pupillendoelen opruimen en het veld ontdoen van lege pakjes, halfvolle flesjes en andere rommel. Verder Huub van Maanen geblesseerd, Remon Dil die in de rust uitvalt en Dave Goede die zonder bericht wegblijft. Gelukkig was Emiel Claasen uit de B2 bereid om me te doen. SDOB had ook personele problemen en was met 11 spelers naar Edam gekomen.

Onder deze 11 de 2,08 meter lange spits die binnen de minuut uit een hoekschip heel fraai raak kopt, 0-1. Daarna verdraaide deze speler zijn nek en zo ging SDOB met 10 spelers verder. SDOB trok een handbalverdediging op voor het doel en EVC kon er amper doorheen komen. Een lichte overtreding op Azeddine Sout leverde een strafschop op en van 11 meter voltrok Brian Rossenaar het vonnis, 1-1. We kregen nog wat goede kansen op een treffer, maar de doelman van SDOB stond prima te keepen.

In de tweede helft stonden er 20 spelers op de helft van SDOB, er was voor EVC amper doorkomen aan. Wat halve kansen, een net niet goede laatste bal, teveel door het midden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook nu hadden we een strafschop nodig voor een doelpunt. Coen Smit werd bij het passeren in de heupzwaai genomen en nu schoot Kyle Idsinga de strafschop binnen, 2-1. Dit was tevens de eindstand. Tijd voor een terugblik op het seizoen.

Het was een seizoen met pieken en dalen. Een tweede plaats voor de winterstop achter het (toen nog) sterke Hellas Sport B1 leverde na de winterstop een plaats op in de promotiepoule. Ook in deze poule zijn we tweede geworden. Natuurlijk was kampioen ADO’20 B2 een sterk team (en had 36 selectiespelers voor 2 elftallen) waar we terecht twee keer van verloren, maar er had meer in gezeten. Helaas raakte Huub van Maanen na de winterstop geblesseerd en zijn inbreng werd node gemist. Verder hadden we last van “open school” dagen (altijd op zaterdag), blessures, competitiewedstrijden in de vakantie en 1 mentaliteitsprobleem waardoor we geen enkele wedstrijd volledig zijn geweest. Gelukkig konden we regelmatig een beroep doen op Emiel Claasen (B2) of op spelers uit de C1. Ondanks alle perikelen hebben we toch 34 wedstrijden (competitie, beker, oefen) gespeeld, verloren we slechts 5 competitiewedstrijden en werd de 1e plaats behaald tijdens het sterke Piet Bierdrager Zaalvoetbaltoernooi door in de finale van FC Purmerend B1 te winnen. Uiteindelijk toch een prima seizoen.

Na de wedstrijd werd trainer/coach Tom Brouwers door de spelers verrast met een dinerbon en ondergetekende door spelers en Tom met een bierpakket. Niet nodig, maar hartstikke leuk. Dank!

Het team valt nu uit elkaar. Een aantal spelers gaat door naar de A-junioren en een aantal blijft nog B-junior. Tom Brouwers verlaat EVC en wordt komen seizoen trainer/coach van de RKAV Volendam C1 in de 2e divisie. Tom, namens ons allemaal veel succes! Aan je gedrevenheid en inzet zal het zeker niet liggen. Iedereen fijne vakantie en tot volgend seizoen!