Het 3e EVC Prinsenbar Familie & Vriendentoernooi

Het is dan wel eind januari, maar het toernooi is nu alweer inzicht! Vorig jaar werd het toernooi gehouden op Eerste Paasdag. Dit zal dit jaar niet anders zijn. En laat Eerste Paasdag vroeg vallen dit jaar. Op zondag 5 april hoop ik dat we weer met zijn allen gaan zorgen voor een prachtige voetbaldag. Hoewel het vorig jaar een succes was, waren er toch wat geluiden dat zo’n toernooi aan het einde van het jaar hoort. Dit wil ik graag even uitleggen.

Uiteraard ben ik het eens met deze mening. Ieder toernooi hoort aan het einde van het seizoen, althans dat is het leukste. Bij EVC hebben we alleen zoveel toernooien dat één van de toernooien niet meer in de maand mei past. En zoals bij veel andere amateurclubs gaan in de maand juni de velden eruit. Door deze omstandigheden hebben we er voor gekozen om het Familie & Vriendentoernooi op Eerste Paasdag te houden. Nogmaals, dit was vorig jaar goed bevallen.

Dan het poulesysteem. Voor de bekende teams geen verrassing meer. Je hebt twee prestatiepoules. Dit zijn de poule A & B. In deze poules spelen de teams die strijden om de titel en de wisselbeker (die tot 2x toe naar Rijschool Spoorenberg ging). Tip: Meld je voor deze poules alleen aan als je grotendeels voetballers in je team hebt die nog steeds voetballen. Daarna heb je poule C. In deze poule speel je voor de lol. Dat betekent niet dat er niets te winnen valt, want de winnaar van elke poule krijgt een aantal consumptiebonnen. In deze poule vind je veel teams die op lager niveau voetballen, barteams, familieteams (ouders en kinderen)  en teams met oud-selectie spelers. Als laagste poule heb je poule D. In deze poule kan je ook consumptiebonnen winnen. In deze poule vond je vorig jaar ook familieteams, veteranen en meidenteams! Ook een erg leuke poule dus!

Dan wat zakelijke dingen. De afgelopen jaren bedroeg het inschrijfgeld €15,- en betaalde de teams €10,- borg voor de bal die werd meegegeven. Dit zal dit jaar hetzelfde zijn. Vorig jaar zijn niet alle ballen teruggebracht/gevonden en daardoor was ik achteraf genoodzaakt nieuwe te bestellen. Ik streef ernaar in ieder geval scheidsrechters te regelen voor de poules A & B, omdat het over het algemeen hier het fanatiekste aan toe gaat. Dit betekent niet dat de poules C & D zonder scheidsrechter zitten. Hiervoor zal ik waarschijnlijk weer de oplossing van het afgelopen jaar invoegen. Dat er een speler van een team dat niet speelt even een wedstrijdje fluit. Dit is vorig jaar naar mijninzien goed gegaan. Hierbij wil ik wel aangeven dat we allemaal amateurs en clubmensen zijn. Scheidsrechters kunnen ook fouten maken. Het gaat om ons plezier, dus accepteer alle beslissingen die door de wedstrijd- en toernooileiding worden gemaakt.

Het is een EVC-toernooi. Dit betekent dat er net als in de afgelopen jaren in de A & B poule alleen Edammers, EVC’ers of oud EVC’ers mee mogen doen. Over een uitzondering kan altijd gecommuniceerd worden, maar we willen voorkomen dat er volledig onbekende in de finale staan, die na het toernooi toch gelijk weggaan.  Het toernooi begint om 10:00 uur en zal eindigen rond 15:00. De precieze tijden kan ik nog niet doorgeven aangezien ik nog geen inschrijvingen heb. Voor een inschrijving,  kan je mij even mailen, dan kan ik op dat moment een inschrijfformulier toesturen. Dat is giel_oudejans@hotmail.com.  De deelnemers van de afgelopen jaren krijgen van mij een automatische mail. De inschrijvingen wil ik voor 15 maart hebben! Dit geeft mij voldoende tijd voor het programmaboekje!

We maken er een mooie dag van!
Giel Oudejans

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …