Op de Stip: Jacco Springer

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Jacco Springer.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Hallo, ik ben Jacco Springer, 37 jaar en van beroep Jachtschilder. Mijn hobby’s zijn: de moestuin, natuurlijk eten, wandelen, lezen, voetbaltraining geven. Mijn geloofsovertuiging: Op 28 jarige leeftijd ben ik Christen geworden en sindsdien probeer ik mijn geloof in God en de liefde van God uit te dragen in alles wat ik doe. Ook bij mijn vrijwilligerswerk bij EVC.

2. Wat doe je bij EVC?
Ik ben trainer van het huidige C3 team. Van de E5 naar de D4 naar de C4 tot de C3, mag ik delen in de vreugde, deze geweldige jongens te zien ontwikkelen tot de toppers die het nu zijn, als mens en speler. In goede samenwerking met trainer Mimoun Allouch en leiders Frank van Gerven en Piet Bleeker. We doen ons best om de samenwerking tussen de C elftallen te verbeteren. De jongens tonen de bereidheid om elkaar te helpen met een positieve houding. Ik vind dat de jongens getuigen van een bijzondere waarde.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
Mijn Opa Cornelis (Cees) Springer (nu 95) heeft jarenlang zijn diensten als vrijwilliger bij EVC bewezen, ook al toen ik als kleine jongen opgroeide. Op 6 jarige leeftijd ben ik lid van EVC geworden. Ik ben begonnen in de 1e F1 uit de EVC geschiedenis.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Het is leuk om spelers te leren en te leren kennen en om van de spelers te leren. Momenten uit eigen jeugd herkennen en herbeleven. Het plezier dat van de gezichten afstraalt, spelers die je na elke training bedanken. Ouders die hun waardering laten blijken en positief betrokken zijn. Resultaten van gezamenlijke inspanningen zien opbloeien

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?
De inspanningen van de volgende vrijwilligers hebben volgens mij, op eigen unieke manier een invloed op wat goed gaat bij EVC: Jan v/d Nes, Rob Bakker, Rolph Meijer, Dick van Straaten, Edwin Schans, Robert Heuser, Iwan Everaars, Coen Uijt de Boogaard, Gerard Meekel, Sabine Prinsze, Manja Schans, Viola Kemper-Everaars, Ellen Evergun, Selma Evergun, Anja Bakker, Marcel Tierolf, Cor Raatsie, Michael Meijer, Edwin Breed, Jeroen Ooms, Mark Duif, Joyce Duif, Leon Spoorenberg, Bart Reinierse, Vinzcent Nieuwehuizen, Klaas-Jan Kalk, Gert-Jan Nordmann, Patrick Wemmers, John Knook, Dirk Coppens.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
EVC heeft meer vrijwilligers nodig. Vanuit sommige scholen lopen leerlingen stage, EVC kan hierop inspelen door leerlingen een leuke en leerzame stageplek te bieden als assistent trainer. Zodat het bestuur de stagelopers kan indelen waar het meest nodig is. Door aanmeldingsformulieren op de EVC-website aan te bieden kan het beter worden vormgegeven.

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?
Ik heb de afgelopen jaren de opkomst van het meidenvoetbal mogen aanschouwen. Er voetballen bij EVC in verschillende leeftijdscategorieën meiden met veel talent. Het plezier straalt er vanaf.
Ook is er een Mini-team bij gekomen onder leiding van Ellen en Selma Evergun. Ik ben onder de indruk van de positieve inspanningen van Ellen en Selma. Daarom wil ik beiden voordragen voor een plek ”Op de stip” zodat ze er wat meer over kunnen toelichten.

08 Jacco Springer foto

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …