Meervogels ’31 JO17-1 –EVC JO17-1: 1-5

Een mooie en verdiende overwinning tegen mededegradatiekandidaat Meervogels die de laatste weken aan een opmars bezig was. Jan en Laurens waren afwezig, Thijn en Alvar geblesseerd. Aaron, Eric en Rowan waren hun vervangers. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, hoewel de betere kansen voor EVC waren. Na een voorzet van Noah schampte Pratik de bal die vervolgens via de hand van een tegenstander naast vloog. De jonge scheidsrechter, die overigens prima floot, zag er geen penalty in. Sam kreeg nog een grote kans, maar hij kon net niet snel genoeg uithalen. Na een een-twee met Aaron omspeelde Eric de keeper en schoot met links knap binnen. Meervogels maakte na een mooie passeerbeweging van de spits gelijk, maar net voor rust zette John, op aangeven van Matthijs, met een harde schuiver EVC op voorsprong. Na rust maakte Eric 1-3 uit een schitterend genomen vrije trap van ver buiten de zestien EVC. Niet lang daarna besliste hij het duel definitief door oog in oog met de keeper de bal onberispelijk in de hoek te plaatsen. Intussen regende het gele kaarten. Meervogels deelde nog wat plaagstootjes uit, maar Sjors keepte goed en de sterk spelende Rowan liep alle gaten dicht. Het werd 1-5 na opnieuw een prachtige vrije trap van Eric. Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden houdt EVC nu drie ploegen onder zich. Mooi, jongens!