JO17-1 wint 6-puntenwedstrijd van LSVV (2-0)

JO17-1 wint 6-puntenwedstrijd van LSVV (2-0)

Na de smadelijke afstraffing door Koedijk (9-0) was het vandaag erop of eronder. Dat is het in het voetbal altijd, maar ik grijp dit cliché aan om de ernst van de situatie te benadrukken. EVC stond namelijk op de laatste plaats, met zeven punten uit 15 wedstrijden. Men zegt altijd dat plezier even belangrijk is als winnen, maar continue verliezen verhoogt de spelvreugde bepaald niet. Omdat tegenstander LSVV een plaatsje boven EVC stond, ook met zeven punten maar met een beter doelsaldo, zou EVC bij winst op de ranglijst stijgen. Een klassieke 6-puntenwedstrijd dus. EVC had het geluk dat spits Marc van de B2 mee kon doen en dat Johnny terug is omdat je technisch vaardige voetballers altijd kunt gebruiken, zeker nu Alvar en Thijn nog steeds geblesseerd zijn (beiden waren trouwens als fanatieke toeschouwers aanwezig).
Trainer Peter en ondergetekende probeerden de jongens te doordringen van het belang van de wedstrijd, maar je weet nooit of dat ‘aankomt’. In het eerste halfuur van de wedstrijd wonnen de spelers van LSVV de meeste duels. EVC werd in het defensief gedrongen en LSVV kreeg een paar goede kansen, maar het vizier van de schutters stond niet op scherp. Daarna kwam EVC beter in de wedstrijd, met name door opportunistisch de bal naar voren te schieten in de wetenschap dat Marc altijd wel loopt en voor gevaar kan stichten. Datzelfde gold trouwens voor Pratik, die veel werk verzette, wat meer met zijn gezicht naar het ‘voren’ speelde en minder bang aan de bal was. Ook Timon deed goed zijn best en dat leverde hem een levensgrote kans op. Door zijn snelheid was hij eerder bij de bal dan de keeper, maar eenmaal schuin voor het doel verzuimde hij de bal genoeg vaart te geven. Al eerder had Jan bijna gescoord uit een hard schot, waarbij de keeper de bal tegen de lat tikte. Een tegenvaller was dat John met een voetblessure niet verder kon. Matthijs was zijn vervanger, waardoor Laurens doorschoof naar de linkshalfpositie. Intussen werd duidelijk dat de goed spelende Jens de spits van de tegenstander in zijn zak had.
Na rust nam EVC het initiatief, hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd bleven. Op aangeven van Laurens passeerde Marc een paar spelers en daarna lepelde hij de bal zeer bekeken in de rechthoek. Ongeloof maakte zich meester van de toeschouwers. De B1 op voorsprong! De ontlading op de bank was groot, met name Alvar sprong een gat in de lucht. Het hele team begon in een overwinning te geloven, zeker toen de linksbenige Kike, opnieuw na aangeven van Laurens, met rechts de bal fraai in de bovenhoek krulde. EVC kreeg daarna meer ruimte en gelegenheid om te counteren. Timon was dicht bij een doelpunt, maar hij speelde bal te ver voor zich uit. Matthijs brak enkele malen door op links. Wij zagen de kast zelfs een Zidane maken! Noah viel goed in voor Pratik en datzelfde gold voor Danny, die de achterhoede kwam versterken. LSVV was nog een paar keer gevaarlijk. EVC ontsnapte zelfde aan een tegendoelpunt toen de bal op de paal belandde. Maar het bleef 2-0. Eindelijk heeft EVC de laatste plaats verlaten. Rest mij nog te zeggen dat LSVV een bijzonder sportieve ploeg was met even sportieve begeleiders. De leider/trainer kwam onze jongens zelfs na afloop in de kleedkamer feliciteren. Dat maak je nog maar zelden mee. Klasse!

Dick

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …