De F4 tapt uit een ander vaatje

De reeks aan monsterzeges van de ploeg van Bas ‘Guardiola’ Huygen is het bestuur van EVC uiteraard niet onopgemerkt gebleven. De toppers van de F4 mogen voor hun clash tegen Purmersteijn dan ook aantreden op het ‘heilige’ A-veld.

Blijkbaar brengt spelen op het hoofdveld toch extra spanning met zich mee, want in de eerste helft lijkt het spel van de F4 in niets op het frivole en speelse voetbal dat ze de afgelopen weken wisten de etaleren. Dit heeft misschien ook te maken met het harde spel van de tegenstanders uit Purmerend dat mooi voetbal eigenlijk onmogelijk maakt. Onder aanvoering van Rens ‘Man of the Match’ Zoutberg laten de toppers van de F4 echter zien dat ze ook uit een ander vaatje kunnen tappen. Ze laten zich niet imponeren door het fysieke spel van de tegenstanders en zetten direct druk. Dit resulteert in een hoop kansen, maar de toegestroomde toeschouwers moeten lang wachten op het eerste doelpunt. Pas als Jayden zijn eerste doelpoging ziet stranden op de keeper en vervolgens netjes aflegt op Keano weet laatstgenoemde met zijn handelsmerk – een schot van verre afstand – voor de bevrijdende 1-0 te zorgen. Dit is tevens de ruststand.

Na de limonade stappen de oogappeltjes van ‘Guardiola’ weer vol frisse moed het veld op. Als blijkt dat de tegenstanders zich bezig blijven houden met het nodige trap- en duwwerk, vindt Rens het welletjes. Met een professionele overtreding laat hij zien dat er met de helden van de F4 niet valt te sollen. Dit is voor zijn teamgenoten de aanleiding om er nog een schepje boven op te doen. Waar de 2-0 nog lange tijd op zich laat wachten, vallen de doelpunten vervolgens al snel als appels van de boom. Binnen 10 minuten loopt de F4 uit van 1-0 naar een nieuwe 8-0 monsterscore.

Jake – die zich tijdens de wedstrijd niet bovenmatig heeft hoeven inspannen – is tijdens de penaltyserie niet te passeren. Hierdoor schrijft de F4 ook deze op hun conto en laten de toeschouwers opnieuw glunderen van trots.

EVC F4 – Purmersteijn 8-0.