Winst voor EVC JO11-1 in sportief oefenduel tegen Volendam

EVC JO11-1 – Volendam (breedteteam) (1-1, rust) 4-1 voor EVC JO11-1
(30-3-2017, oefenwedstrijd, seizoen 2016-2017)
Zo’n drie weken geleden kreeg ondergetekende een verzoek van Gosé Pelk, trainer-coach van breedteteams van RKAV Volendam, voor een oefenwedstrijd. Bij Volendam spelen de selectieteams in de reguliere competitie maar de breedteteams spelen onderling. Het leek Gosé een goed idee om met zijn sterkste team eens ‘buiten de deur’ te voetballen en om een wedstrijd te spelen met meer weerstand. EVC vond dit een prima voorstel en dus werden de agenda’s getrokken om een datum te prikken. Vijf dagen na Purmerland, twee dagen na Marken en 40 uur voor SDOB stond EVC – Volendam op de kalender.
Roodgroen was compleet: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Colin Molenaar, Milan Alberts, Bink Mulder, Tom Tierolf, Kick van der Vlies en Rayan Morrhabi stonden te trappelen van ongeduld. Scheidsrechter van dienst was EVC JO11-2 coach Jacco Steur, een man die naar het schijnt ook banden met Volendam heeft, en die derhalve (belangen aan beide kanten) garant stond voor absolute neutraliteit. En dat bleek!
Op een scherp geschoren, nagenoeg ‘biljartlakenvlak’ B-veld, begonnen de spelers aan hun wedstrijd onder lenteachtige omstandigheden (drinken was noodzaak). In de beginfase ging het gelijk op maar na enkele kansen over en weer wist Volendam na een uitbraak te scoren (0-1). EVC herstelde echter al snel de achterstand. Na kansen voor met name Tom, Kick en Rayan mocht het een vrije trap nemen. Daoud plaatste de bal tegen de lat en Milan was de meest alerte speler. Hij tikte de bal tegen het net (1-1). Vervolgens nam Roodgroen meer en meer het heft in handen. Het combineerde zeer behoorlijk en wist tot een aantal kansen te komen. Na de thee (wederom dank, Peter Kluft!) ging EVC op dezelfde voet verder : het creeërde kansen en kwam achterin nauwelijks in de problemen. Daoud, Rayan, Milan, Kick en Tom waren dicht bij een doelpunt maar omdat EVC sterker was, werd het erg druk voor het doel van de Oranjehemden. Colin liet twee fraaie afstandschoten van zijn voet vertrekken en Rayan kon een prachtige voorzet vanaf rechts van Bink net niet tot een treffer promoveren. De zeer verdiende voorsprong kwam er toch. Een schitterende dieptepass van Kick werd magnifiek meegenomen door Milan. De energieke middenvelder sprintte op het vijandelijke doel af en tikte heel koel de bal langs de doelman tegen het net (2-1). Een prachtige goal! Even later kapte Bink zich vrij, schoot tegen de lat en Kick was de snelste in de rebound (3-1). De vierde goal kwam van de voet van – wederom – Kick: met een fraaie wreeftrap in de rechterbenedenhoek liet hij de prima Volendam-keeper kansloos (4-1). Doelman Koen had een rustige middag en de reden daarvan lag met name bij de ijzersterk spelende Timo die vrijwel alle aanvalspogingen van Het Andere Oranje in de kiem smoorde! Koen was hierdoor uitgerust voor de penaltyserie: hij ‘pakte’ vijf penalties en bracht zijn totaal daardoor op liefst 103 gestopte strafschoppen! Geweldig, Koen, grote klasse!
Na 2×25 minuten floot de zeer goed leidende arbiter Jacco Steur (dank, Jacco!) af en konden we terugkijken op een zeer sportieve wedstrijd waarin EVC goed speelde en op een duel dat leerzaam was voor beide teams! De complimenten zijn voor het zeer sportief en gedreven spelende Volendam en coach Gosé Pelk maar ook voor Roodgroen dat in zijn derde wedstrijd in zes dagen een heel goede wedstrijdmentaliteit liet zien!
Mannen, zaterdag thuis tegen koploper SDOB: wees en blijf scherp!!! Heel veel succes!!!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …