Keeper Calvin Raatsie debuteerde in Oranje Onder 15 tegen Ierland!!!

Ruim een week geleden was het zover: Calvin Raatsie, keeper van AJAX B2 (Onder 15) en voorheen doelman bij EVC E1 en F1, maakte zijn debuut in het Nederlands Elftal Onder 15 jaar!

Calvin_Debuteert01

Er stonden twee interlands op het programma tegen de leeftijdgenoten van Ierland. De 22 Oranjespelers kregen ieder in één van die interlands speeltijd. Plaats van handeling: het knusse complex van 3e-divisionist DVS’33 in Ermelo.

Dinsdag 31 januari 2017 won Oranje (enigszins geflatteerd, naar het schijnt) met 5-1. Donderdag 2 februari was het de beurt aan Calvin en de andere spelers van de selectie. Het was zeer bijzonder om het Wilhelmus te horen klinken voor Calvin, in het bijzijn van zijn ouders, Corina en Marco, en opa Kees.

De wedstrijd eindigde in 1-1. Een fout van een verdediger betekende 0-1. Calvin kon daar niets aan doen. Nederland nam het heft in handen en scoorde de gelijkmaker (1-1). Oranje creëerde kansen maar scoorde niet meer. Calvin had een redelijk rustige middag maar wat hij moest doen deed hij gewoon goed!

Calvin_Debuut in actie

Er waren zo’n 500 toeschouwers waaronder PSV-legende Willy van der Kuijlen.

Voor Calvin was het leuk dat ook voormalig EVC-er Ab Plugboer (trainer bij FC Utrecht) en oud EVC-keeper (en huidig keepertrainer) Arjan Heerland naar Ermelo waren afgereisd om de verrichtingen van Calvin gade te slaan!

Arjan was overigens ook international: hij was doelman van het Nederlands Zaalvoetbalteam waarmee hij een EK en WK speelde!

Voor Calvin was dit zonder twijfel een heel bijzondere dag die in zijn herinnering gegrift zal blijven. Hopelijk weet de talentvolle doelman nog meer progressie te boeken zodat hij op de radar van de bondscoaches blijft.

Calvin, EVC wenst je heel veel succes!

 

Jan van de Nes

Calvin_Debuteert01

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …