Kennismakingstraining E-pupillen op zondag 15 maart 2015 (voor spelers geboren in 2005-2006)

Beste spelers, ouders, leiders, trainers,

Evenals in de afgelopen seizoenen organiseert EVC weer een twee- of drietal kennismakingstrainingen voor de huidige 1e jaars E-pupillen en de 2e jaars F-pupillen.

Dit zijn spelers die in 2005-2006 geboren zijn.

De bedoeling van deze sessies is om een beter beeld van alle spelers te krijgen gedurende het huidige seizoen. Dat beeld is – mede – een basis om tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling van de E-pupillenteams te komen voor het seizoen 2015-2016. We willen immers weer proberen dat zoveel mogelijk spelers ook komend seizoen met plezier op zijn of haar eigen niveau komen te spelen.

De eerste sessie staat voor zondag 15 maart 2015 op het programma. De sessie bestaat uit een drietal trainingsvormen waarin de spelers oefeningen zullen uitvoeren.

De hele groep spelers die volgend seizoen E-pupil is (ruim 50 kinderen) verdelen we voor deze zondagochtend in 3 groepen van 16-20 spelers. In de bijlage (PDF-bestand) kunnen jullie de indeling zien.

Het programma luidt als volgt.

Groep A: van 09.30 uur tot ongeveer 10.25 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 9.15 uur); Groep B: van 10.30 uur tot ongeveer 11.25 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 10.15 uur); Groep C: van 11.30 uur tot ongeveer 12.25 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 11.15 uur);.

Voor elke groep bestaat de training uit drie onderdelen (van zo’n 15 minuten).

  1. Oefenvorm dribbelen; 2. Oefenvorm passen-trappen; 3. Partijvorm. Alle spelers dienen zich te melden bij de ingang van de kleedkamers. Daar zullen twee begeleiders (waaronder vermoedelijk Jan Treuren) jullie welkom heten. Na de training gaan jullie met hen weer naar de kleedkamers. Daar krijgen jullie iets te drinken.

Verhinderd? Afberichten!

Indien een speler niet aanwezig kan zijn dan dient hij af te berichten bij Jan van de Nes, (tel. 06-83105546, of j_vandenes@hotmail.com) uiterlijk zaterdag 14 maart 2015 (tot 16 uur).

Ik kan dan de indeling nog aanpassen of een groep aanvullen.

De tweede kennismakingstraining zal plaatsvinden in april (vermoedelijk op zondag 12 april 2015). Mogelijk zal nog een derde kennismakingstraining plaatsvinden.

Waarschijnlijk zal de groepsindeling voor de tweede sessie enigszins anders zijn dan de indeling voor 15 maart aanstaande.

Teamindelingen voor 2015-2016

In de maand april / begin mei zullen de trainers van de huidige E- en F-pupillen om tafel gaan zitten om zich te buigen over de teamindelingen voor 2015-2016 (eerst in een klein groepje en daarna met zo mogelijk alle trainers). Bij het maken van de indelingen spelen een rol:

  • de ervaringen met de spelers in het huidige seizoen,
  • de kennismakingstrainingen,
  • de verwachtingen voor het spelniveau voor komend seizoen,
  • de aantallen spelers per team,
  • het aantal keepers, verdedigers, middenvelders, aanvallers,
  • en last but not least de prestatie / plezier-verhouding.

Jullie zullen begrijpen dat sommige criteria enigszins met elkaar op gespannen voet (kunnen) staan. Wij proberen daarin een goede balans te vinden.
Tot slot.

Zoals hiervoor reeds vermeld is, hebben deze sessies tot doel om te komen tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling voor aanstaand seizoen waarin zoveel mogelijk spelers met plezier op hun eigen niveau komen te spelen. Onze ervaring is dat veel spelertjes zo hoog mogelijk willen voetballen, liefst in de E1. Ook tal van ouders zien hun kind graag zo hoog mogelijk spelen. Wij beseffen dat er door het organiseren van dit soort sessies ook een bepaalde druk op kinderen komt te staan. Die leggen zij zichzelf op maar ook merken wij dat ouders hun kinderen een bepaalde druk opleggen. Besef alstublieft dat hoe groter de druk is des te groter de teleurstelling kan zijn. Wij zijn van mening dat zeker de ouders zich hier in terughoudend zouden moeten opstellen.

Natuurlijk is het leuk om uw kind op een hoog (hoger) niveau te zien voetballen. Maar voetballen doe je in de eerste plaats omdat je het leuk vindt! Dat kan in de E1 maar dat kan zeker ook in bijvoorbeeld de E4 of de E6. Laten we met zijn allen beseffen dat het daar in de eerste plaats om gaat.

Derhalve verzoeken wij (groot)ouders zich niet al te veel met hun kinderen te bemoeien: tijdens deze kennismakingssessies maar ook tijdens de reguliere trainingen en wedstrijden. Houd een beetje afstand en laat het over aan de trainers en coaches. En voorts: wees positief naar uw kinderen. Plezier en zelfvertrouwen doen wonderen en vormen ook de basis van prestaties: op welk niveau dan ook!

Met vriendelijke groet!

Namens de organiserende trainers,

Jan van de Nes

Hoofdtrainer E-pupillen

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …