Op de stip: kantinekanjer Tanja de Waart

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilligster Tanja de Waart-Salden. Zij is een vast gezicht in onze kantine.

 

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Tanja de Waart en ik ben 38 jaar. Ik ben getrouwd met Orm en samen hebben wij twee kinderen: Timo en Annebel. Timo speelt in de D2 bij EVC. Zelf heb ik ook heel lang bij EVC gevoetbald zowel op het veld als in de zaal.

In het dagelijks leven ben interne begeleider op een basisschool in Purmerend. Daarnaast zit ik in het bestuur van de Nieuwe School in Edam. In mijn vrije tijd wandel ik en spreek ik graag af met vrienden en vriendinnen.

 

2. Wat doe je bij EVC?

Bij EVC sta ik samen met Orm, Ingmar en mijn vriendin Mirjam in de kantine. We hebben al een tijdje deze vaste ploeg. Doordat ik zelf gevoetbald heb en al heel lang in Edam woon, ken ik veel mensen bij EVC dit maakt onder andere dat ik het altijd heel gezellig vind om te doen.

 

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?

Als kind vond ik voetballen al heel erg leuk om te doen. Samen met de jongens van het pleintje voetbalde ik elke dag. Op mijn veertiende, werd er een meisjesteam gevormd bij EVC en daar wilde ik gelijk bij. In de tijd dat ik zelf voetbalde, had ik ook al regelmatig kantinedienst dat deed ik dan samen met mijn vader. Toen het voetballen niet meer ging door een enkelblessure, ben ik een aantal jaren weggeweest bij EVC totdat mijn zoon Timo op voetbal ging.

 

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?

De gezelligheid en de leuke, betrokken mensen die er komen.

 

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?

Ik vind dat er heel veel goed gaat bij EVC. Het is een hele fijne, nette en sportieve club. We hebben een mooie, goed verzorgde accommodatie en sinds de komst van het kunstgrasveld is het EVC terrein het hele jaar geopend waardoor de kinderen ook zomers en doordeweeks kunnen komen voetballen.

Het is bijzonder om te zien dat een groepje mensen zich met elkaar inzet om de club draaiende te houden. Ook bijzonder is het dat het wel altijd dezelfde mensen zijn en dat er toch jammer genoeg ook veel mensen zijn die (nog) niets doen.

 

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?

Wat betreft de kantine zijn er nog best een aantal verbeterpunten. Gelukkig zijn er voorbereidingen om het interieur van de kantine aan te pakken. Het zou mooi zijn als er meer ouders zouden zijn die zich af en toe eens opgeven om een kantinedienst te draaien.

 

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?

De oom van Orm, Pé Kluft, die al jarenlang diverse vrijwilligerstaken uitvoert en bovendien een hele lieve man is.

 

15 Tanja Salden foto

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …