Kennismakingstraining op zondag 2 april 2017 voor spelers geboren in 2007-2008

Beste spelers, ouders, leiders, trainers,

Afgelopen zondag heeft EVC de eerste kennismakingstraining voor spelers geboren in 2007-2008 gehouden. Zoals eerder aangekondigd volgt de tweede training op zondag 2 april 2017.

In de eerdere mail hebben wij de bedoeling van deze trainingen uitgelegd. Wij verwijzen hierbij naar de mail die wij jullie gestuurd hebben en naar de website waarop dit ook vermeld is.

Wij hebben daarin onder meer meegedeeld dat de groepsindeling voor de tweede kennismakingstraining anders zou kunnen zijn dan bij de eerste training. In de bijlage (excell-bestand) kunnen jullie zien dat dit inderdaad het geval is. Mede op basis van de bevindingen van de training die afgelopen zondag de verrichtingen van de spelers bekeken hebben, is deze indeling tot stand gekomen. In het algemeen kwamen wij tot de conclusie dat de indeling in teams voor het bijna afgelopen seizoen behoorlijk goed geweest is.

Voor komende zondag hebben wij in groep A ingedeeld de spelers die thans spelen in JO11-5, JO9-2, JO9-3 en voorts een enkele nieuwe speler in groep A. In die groep zijn ook vier keepers ingedeeld die vervolgens ook weer in groep B zijn ingedeeld en daarin (geheel of gedeeltelijk) zullen keepen.

In groep B zijn alle vijf keepers ingedeeld en voorts de spelers die thans spelen in de JO11-selectie en in JO9-1. Ook zijn in groep B spelers opgenomen uit JO11-4, een speler uit JO11-3 en één uit JO11-5. Een aantal daarvan viel in positieve zin op en voorts hebben wij gemeend JO11-4 in zijn geheel in de groep op te nemen. Zij krijgen de kans om te kijken hoe hun niveau zich verhoudt tot de andere spelers in de groep. Wij merken daarbij op dat de JO11-selectie onder voorbehoud zal bestaan uit een 2e– en 1e-jaars team.

 

In dit verband merken wij nogmaals op dat wij om tot een zo zorgvuldig mogelijke indeling van de JO11 en JO10-pupillenteams te komen voor het seizoen 2017-2018. We willen immers weer proberen dat zoveel mogelijk spelers ook komend seizoen met plezier op zijn of haar eigen niveau komt te spelen. Wij benadrukken echter dat dit –als elk seizoen – een zeer lastige puzzel is. Daar komt bij dat op de uiteindelijke team indelingen ook nog van invloed is de aantallen spelers in de andere leeftijdscategorieën. Indien bijvoorbeeld het aantal spelers bij JO12 en JO13 erg ongunstig uitvalt dan kan dat gevolgen hebben voor het doorschuiven van spelers naar een hogere leeftijdscategorie of juist omgekeerd. Wij proberen dit proces zo zorgvuldig mogelijk te doen maar het is soms zeer lastig.

 

Het programma voor zondag 2 april 2017 luidt als volgt.

Groep A: van 09.00 uur tot ongeveer 10.15 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 8.45 uur);
Groep B: van 10.30 uur tot ongeveer 11.45 uur (uiterlijk aanwezig zijn om 10.15 uur);
Alle spelers dienen zich te melden bij de ingang van de kleedkamers. Daar zullen (onder voorbehoud) Ton Kemper en Peter Kluft jullie welkom heten. Na de training krijgen jullie van hen iets te drinken in de kleedkamers.

 

Verhinderd? Afberichten!

Indien een speler niet aanwezig kan zijn dan dient hij af te berichten bij Jan van de Nes, (tel. 06-83105546, of j_vandenes@hotmail.com) uiterlijk vrijdag 31 maart 2017 (tot 18 uur).

Ik kan de indeling dan nog aanpassen of een groep aanvullen.

 

Tot slot.

 

Onze ervaring is dat veel spelertjes zo hoog mogelijk willen voetballen, liefst in de JO11-1 of JO10-1. Maar ook tal van ouders zien hun kind graag zo hoog mogelijk spelen. Wij beseffen dat er door het organiseren van dit soort sessies ook een bepaalde druk op kinderen komt te staan. Die leggen zij zichzelf op maar ook merken wij dat ouders hun kinderen een bepaalde druk opleggen. Besef alstublieft dat hoe groter de druk is, des te groter de teleurstelling kan zijn. Wij zijn van mening dat zeker de ouders zich hierin terughoudend zouden moeten opstellen.

Natuurlijk is het leuk om uw kind op een hoog (hoger) niveau te zien voetballen. Maar voetballen doe je in de eerste plaats omdat je het leuk vindt! Dat kan in de JO11-1 maar dat kan zeker ook in bijvoorbeeld de JO11-4. Laten we met zijn allen beseffen dat het daar in de eerste plaats om gaat.

Derhalve verzoeken wij (groot)ouders zich niet al te veel met hun kinderen te bemoeien: tijdens deze kennismakingssessies maar ook tijdens de reguliere trainingen en wedstrijden. Houd een beetje afstand en laat het over aan de trainers en coaches. En voorts: wees positief naar uw kinderen. Plezier en zelfvertrouwen doen wonderen en vormen ook de basis van prestaties: op welk niveau dan ook!

 

Met vriendelijke groet!

Namens de organiserende trainers,

Jan van de Nes

Hoofdtrainer JO11-pupillen

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …