MA1 OVERZICHT SEIZOEN 2014-2015

Het was een moeizaam seizoen en dat had vele oorzaken. Een matige trainingsopkomst, waardoor trainer Mark Duif nooit echt gerichte oefeningen kon doen met het gehele team. Hierdoor kon het niveau ook niet zichtbaar omhoog gekrikt worden. En leidster Carla Duif moest veelal rommelen met de opstelling, omdat er regelmatig speelsters ontbraken op de speeldagen. Ook het diverse malen noodgedwongen wisselen van keepsters kwam de rust achterin niet ten goede. Meerdere keren stond de ploeg zonder wissels aan de aftrap en zelfs een keer met slecht tien personen. Ook besloten drie speelsters om ermee te stoppen in de winterstop.Gelukkig waren er vaak wel enkele meiden bereid om het team aan te vullen. Maar gelukkig bleef het plezier aanwezig en was het motto “meedoen is belangrijker dan winnen” hier van toepassing. En inderdaad is lekker voetballen met elkaar en plezier hebben zeer belangrijk.
In de sterke bekerpoule met SDOB, Geuzen Middenmeer en OSV was al duidelijk dat EVC het moeilijk zou gaan krijgen, want deze drie tegenstanders zou men ook in de najaarscompetitie gaan tegenkomen. Het werden drie nederlagen, waarin onze MA1 toch ook twee maal het net wist te vinden. Het bekertoernooi was dus teneinde en de competitie zou van start gaan.
Er werden tien van de elf duels afgewerkt. Thuis tegen Sporting Martinus, TABA, De Meer, Tos Actief en Nieuw Sloten. En uit tegen OSV, SDOB, Aalsmeer, KDO, en Geuzen Middenmeer. EVC wist hierin helaas geen overwinning te boeken. Er werden wel negen voltreffers genoteerd en een plaats bij de onderste zes was het eindresultaat. Hierdoor zou EVC in de voorjaarscompetitie iets minder sterke opponenten gaan treffen en was de kans op het pakken van een paar punten zeker aanwezig. Er zouden twee ploegen plotsklaps uit de competitie verdwijnen en waren er nog maar vier teams over. Hierdoor besloot de KNVB dat alle ploegen elkaar drie maal zouden treffen. Uiteindelijk bleken RCH en Berdos een maatje te groot te zijn, maar tegen Texel’94 zouden drie leuke wedstrijden gespeeld worden. Er werd een keer met 5-2 verloren, maar door overwinningen van 2-1 en 1-0 wist EVC toch nog nog zes punten te pakken en qua punten gelijk te eindigen met de eilandbewoners. Alleen het doelsaldo van onze meiden was minder goed, dus werd het een 4e plaats. Er waren in dit voorjaar ook tien mooie doelpunten te bewonderen.
Lijst van speelsters, die niet tot scoren zijn gekomen (inclusief bekerpoule) :
Allisha Koorn (keepster/speelster), Rianne Smits (½ seizoen), Ana van Daalen, Demi de Vries (2 wedstrijden), Shanna Veerman (½ seizoen speelster/keepster), Isabel Pronk, Mayte Veerman (½ seizoen), Laura Lecaros, Sabine Boom, Annabel Wansink (½ seizoen), Rachelle van Zijl (invalster), Patricia Molenaar (invalster), Debby van den Berg (invalster), Lian Slot (invalster) en Janna Groes (invalster).
Lijst van speelsters, die tot scoren kwamen (inclusief bekerpoule) :
Celine Vink (½ seizoen) 1, Paola van Daalen 1, Martine Schans 1, Kim Pletinckx 1, Noortje Kunst 1, Joyce Duif 2, Anne Prinsze 12, eigen doelpunt tegenstander 2.

Hierbij bedank ik de speelsters, trainer, leidster, invalsters, ouders/supporters/chauffeurs en arbiters voor een misschien wat rommelig, maar toch gezellig seizoen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …