MC1 RONDE VERDER IN BEKERTOERNOOI

EVC MC1 – VICTORIA O MC1 6-0 (1-0)

Na drie vrij eenvoudige zeges in de bekerpoule volgde nu een wedstrijd in de eerste knock-out ronde. Op een zeer vroeg tijdstip (de lichtmasten moesten bijna aan) en met regen en wind werd dit duel afgewerkt op het kustgras. De meiden uit Obdam spelen ook in de 2e klasse en waren in het najaar vrij laag geëindigd, dus hier lagen mogelijkheden voor EVC. Maar in de beginfase liepen diverse EVC speelsters nog half te slapen en gaf Victoria vol gas. Het was aan verdedigsters Charlotte Bakker, Tessa de Jong, Eva de Boer en Melissa Sier te danken dat het lichte overwicht van de tegenstander weinig echte kansen opleverde. Hier en daar werd wel een poging gewaagd, maar daar kon keepster Fenna Swier niet van schrikken.
Gelukkig was iedereen na een klein kwartier wakker en werd er gevoetbald zoals wij dat graag zien. Met goede passes van Roos Treuren en Denise Latdorp werd de voorhoede veelvuldig aan het werk gezet. De vele kansen die ontstonden werden helaas nog niet in doelpunten omgezet. Pech speelde hierbij een grote rol. Prachtige schoten van Henriëtte Veerman zeilden rakelings over de lat en vlogen vol op de paal. Maar toch zou EVC vlak voor de rust een voorsprong nemen. Een prachtige boogbal van Famke Stuijt verraste de keepster, 1-0.
In de tweede helft speelden Jamila Yachou en Anouk Gerritsen een prima partij op de half posities en werden de kansen nu wel benut. Een schitterend diagonaal schot vanaf de linkerkant van Noah Suurmond dreunde in het net, 2-0. Even later werd de wedstrijd eigenlijk al definitief beslist. Famke kreeg de bal aan de rechterzijde in het strafschopgebied, zag dat de keepster te ver voor haar doel stond en met buitenkantje rechts vond zij het gaatje bij de eerste paal, 3-0. Victoria probeerde nog wel van alles, maar de verdediging, waarin nu ook Lotte Kemper was opgesteld, wist van geen wijken. Hierdoor bleef Fenna nagenoeg werkloos en stond ongeveer bevroren in het doel. Na een mooie combinatie met Esmée Dijkman wist Selena Verhoek de stand naar 4-0 te tillen. Even later een echte spitsengoal. Esmée reageerde zeer attent op de grabbelende keepster en tikte 5-0 binnen. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Famke. Met een prachtig schot in de rechter kruising bracht zij de handen van het publiek en de trainers op elkaar, 6-0.
Een goede wedstrijd en een verdiende overwinning. EVC is weer een bekerronde verder.