VR1 LIJDEN ZONDER WISSELS TE RUIME NEDERLAAG

EVC VR1 – TOS ACTIEF VR1 4-10 (2-5)

Een jong team, waarin nog niet iedereen fris en fruitig is en dan ook nogeens zonder wissels. We moesten nog blij zijn dat per helft een VR2 speelster beschikbaar was anders stonden we met zijn tienen aan de aftrap. Het begin was nog gelijkopgaand, maar toen wist Tos Actief in een redelijk korte periode driemaal het net te vinden. Niet overtuigend uitverdedigen en een slippertje van keepster Fenna Swier leverde de 0-1 op. Even later moest Melissa Sluiman aan de noodrem trekken en werd de daaruit voortkomende penalty benut, 0-2. En met een prachtige diagonale kogel in de linker kruising werd het 0-3 en leek het pleit al beslecht. Maar onze defensie, met Roos de Groot, Daniёlle Kalk, Noah Suurmond en Melissa, bleef knokken voor wat het waard was en daardoor kon EVC regelmatig aan aanvallen denken. Vlak voor de door de warmte ingelaste drinkpauze wist Selma Evrengϋn met een schitterende pegel van grote afstand de hoop in de rood/groene harten terug te brengen, 1-3.
Ondanks het goed mee verdedigen van Kim Bakker, Nina de Groot en Nikki Pletinckx wist onze opponent uit te lopen naar 1-5, maar zorgde wederom Selma er met een bijna identiek doelpunt voor dat de thee iets minder zuur smaakte, 2-5.
Een zeer groot compliment voor ons team was, dat de strijdlust aanwezig bleef en men zich nog niet neer had gelegd bij een nederlaag. Sharon de Klerk werd een linie naar achteren gehaald, waardoor Noah in de voorhoede kwam te spelen en er voorin over links dus meer snelheid kwam. Ook gelegenheids linksback Kim B. bracht met haar snelheid en veelvuldig opkomen aanvallende impulsen. Het duurde dan ook niet lang voordat Noah na een prachtige pass van Nina, met een ziedend schot de 3-5 op het scorebord zette. Onze streng bewaakte centrale spits Sam Hennis werkte zich een slag in de rondte, was steeds een aanspeelpunt en joeg goed door op de twijfelde defensie van de Amsterdammers, waarvan de mee jagende Selma optimaal kon profiteren door de bal van de centrale verdedigster te ontfutselen en de keepster te omspelen, 4-5. Tos Actief was even de weg kwijt. Kim B. gaf een prachtige voorzet, maar deze was net te scherp voor onze voorwaartsen en bij de tweede paal kwam Noortje Kunst net een voetlengte tekort om te scoren.
Uit de daaropvolgende counter werd het 4-6 en dat leverde uiteraard een mentale tik op. Nog steeds bleven de strijdlust en de hoop aanwezig, maar het gebrek aan wisselspeelsters begon op te breken en toen de 4-7 viel was het duel definitief beslist. Uiteindelijk liepen de gasten uit naar een te ruim uitgevallen 4-10 eindstand.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …