EVC MD1 – Grasshoppers MD1: 4-5

Zaterdag stond de moeilijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma, tegen de koploper.
Weliswaar geflatteerde koploper vanwege 1 punt meer uit 2 wedstrijden meer, maar bij de uitwedstrijd hadden we al gezien dat het een geduchte concurrent zou zijn.

Meteen vanaf het begin bleek al dat Grasshoppers duidelijk van plan was de 3 punten mee naar huis te nemen, zowel de meiden als de half in het veld staande coach en vlagger schreeuwden elkaar naar voren.
Bij onze meiden was toch wel de spanning te bespeuren, en lieten ons daardoor overrompelen vanaf de aftrap.
Het spel cirkelde voornamelijk rond het middenveld, geen van beide partijen kon het overwicht naar zich toe trekken.
Halverwege de eerste helft breekt er dan toch een speelster door langs de zijkant en sprint richting doel.
Naoual, die goed uit kwam en op de speelster afstormde als laatste verdedigster, had een graspolletje onderschat en haar schot miste de bal waardoor ze hem alleen nog maar kon nakijken.. 0-1.
Geen nood, we hadden nog tijd genoeg om het in te halen. Een paar minuten later haalde een getergde Faye uit richting het doel van de Grasshoppers: 1-1.
Vlak voor rust wisten Grasshoppers toch nog een tegentreffer te scoren, tijdens een corner werd Naoual irritant gehinderd door een duwende Grasshopper, waardoor ze de bal mistte en we met een lichte achterstand de rust ingingen.

Na de rust zag iedereen toch wel in dat het er om ging spannen.
Door de enthousiaste coaches en ouders stond er gedurende de tweede helft meer publiek bij de meiden als bij het op het A-veld spelende Ajax 3 tegen EVC 2.
De aanvallen gingen over en weer, waarbij moet worden opgemerkt dat Grasshoppers fysiek veel nadrukkelijker voor de bal ging, maar wij lieten ons niet onbetuigd.
Faye opende de wedstrijd weer door de gelijkmaker in te schieten, in het begin van de tweede helft: 2-2.
De wedstrijd lag weer helemaal open.
Liz bracht ons met een harde diagonale knal op een voorsprong, 3-2, het publiek werd nog enthousiaster.
Hierna volgde echter weer de gelijkmaker, een zelfde graspolletje als in de eerste helft.. 3-3.
Toen nam Grasshoppers de overhand, zij roken dat een overwinning nog mogelijk was.
Een corner na goed verdedigen van ons verliep net als een eerder doelpunt in de eerste helft.
Een irritante Grasshopper hinderde de keepster en leidde haar daarmee af.. 3-4.
Vervolgens raakte wij, door een verdedigingsfoutje, nog verder achter (3-5) en begonnen er hier en daar wat koppies te hangen.

Toch wisten we met volharding en blijven voetballen toch de 4-5 te maken (Liz) en wat aansluiting te vinden nog.
Helaas concludeerde de prima fluitende Casper dat het echt niet langer kon, en moesten we de eerste nederlaag sinds tijden incasseren. Dit geeft overigens helemaal niks, daar leer je alleen maar van.

Prima gewerkt meiden, jullie hebben er goed voor geknokt.
Zie jullie dinsdag weer, bij de training.