In Memoriam Jaap bij ’t Vuur – kaart toegevoegd

Vandaag bereikte ons het bericht dat Jaap bij ‘t Vuur op 89-jarige leeftijd is overleden. Jaap was voor EVC geen onbekende. Zijn vader was één van de oprichters van onze mooie club. Jaap kreeg de voetbalgenen mee. Hij schopte het dan wel niet tot het 1e elftal, maar is jaren als keeper actief geweest en was veel betrokken bij allerlei activiteiten bij EVC. Daarna heeft hij jaren als supporter het 1e elftal van EVC aangemoedigd. Mening speler was niet blij als Jaap langs de kant stond. Hij kon zeer kritisch zijn en had er geen moeite mee de trainer om een wissel te vragen. Legendarisch is de opmerking: “De Cock…. wissel…!”.
Alle krantenknipsels, foto’s ed. dat met EVC had te maken spaarde Jaap op. Hij beschikte dan ook over een uitgebreid archief waar we bij het 100-jarig jubileum nog van gebruik hebben gemaakt.
Jaap was in Edam zeer betrokken bij het verenigingsleven: EVC, maar ook de IJsvereniging en AV Edam. Voor zijn verdiensten als verenigingsmens kreeg hij in 2014 de gemeentelijke legpenning.

Met het overlijden van Jaap verliest EVC een markante supporter, maar vooral een EVC-er in hart en nieren.

Het bestuur van EVC wenst zijn vrouw, kinderen en verdere familie veel sterkte.

Bestuur EVC

 

Hieronder plaatsen wij het interview met Jaap, dat in ons jubileumboek is verschenen.

Jaap bij 't Vuur boek 1 001

Jaap bij 't Vuur boek 2 001

Jaap bij 't Vuur kaart 001

 

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …