Verslag 1e EVC Voetbaldag

Afgelopen zondag was het dan zover! 89 Kinderen hadden zich opgegeven om aan deze dag deel te nemen. Voor de organisatie was het nog een beetje spannend, zouden we wel goed weer krijgen. Voorspellingen van hagel, natte sneeuw en veel wind deed ons bij voorbaat al bibberen.

Om kwart over negen stroomde het complex vol met enthousiaste deelnemers. Snel aanmelden, kijken waar je moest beginnen en wachten op het startsein. Om kwart voor tien was het dan zover. Op het A- en D-veld waren allerlei oefeningen uitgezet. Via VZSport die een gedeelte van de organisatie op zich hadden genomen waren de oud-voetballers Sieme Zijm, Ricky vd Berg en Danny Koevermans de trainers, ook aanstormende talenten van AZ O19, Justin Baas en Quanten Helmer, waren van de partij en onze eigen trainers Jan vd Nes, Michiel Sturk en Rolph Meijer namen de andere stations voor hun rekening. Het meest tot de verbeelding sprak misschien wel Tom Vegter één van Nederlands beste freestylers, wie wil en nu geen trucjes met de bal leren.

Kappen, draaien, schieten, sprinten alles werd uit de kast gehaald om onze voetballers wat extra’s te leren. Na een uur was er een wel verdiende pauze, dit kwam goed uit want nu konden we schuilen voor een flinke hagelbui. Pauze iets rekken en weer droog het veld op. Ronde twee op het andere veld en met even veel enthousiasme en energie werd weer aan de techniek gewerkt.

Niet alleen de deelnemers zagen we genieten maar ook de ouders die alles stonden te bekijken. Bij een aantal vaders zag je de blik van “was ik maar dertig jaar jonger, had ik ook mee kunnen doen”.

Na twee uur kwam er een einde aan de clinic, iedereen snel naar de trainingshal want daar zou Tom nog een demonstratie geven van zijn kunsten.

De oooooo’s en de aaaahhhhh’s vlogen door de lucht, applaus en ongeloof. Wat kan deze man veel met een bal, zittend op de grond hoog houden, de bal laten tollen op je hoofd ongelooflijk. Als afsluiting een panna duel. Helaas niemand gewonnen van Tom maar wat was dit leuk!

Als beloning kreeg iedereen nog een certificaat van deelname, foto’s er op van de bekende trainers en dan handtekeningen verzamelen.

Voor de jeugd zat het er nu op maar wat hebben ze genoten. Dit is voor herhaling vatbaar en we gaan kijken hoe we de editie van 2018 nog beter vorm kunnen gaan geven.

De voetbaldag ging echter verder voor de zaterdagselectie en O19-1. Een demonstatietraining van Koen Stam, trainer van AZO19 en bezig met diploma coach betaald voetbal. Helaas maar 6 spelers die interesse hadden in deze training maar wat voor training, hoog niveau, ook door de inzet van de spelers, goede oefenstof en heel leerzaam. Een uur vlammen op het veld in een heerlijk zonnetje wat wil je nog meer op een zondagmiddag.

Na de training kwam deze dag ten einde. Als organisatie hebben we genoten van ieders inzet en het enthousiasme van de deelnemers en trainers. We hebben hier zo veel energie van gekregen dat we zeker doorgaan voor editie nummer twee volgend jaar.

We willen graag alle vrijwilligers bedanken in de kantine en kleedkamers. Ook willen we alle jeugdspelers die loten hebben verkocht van de Grote Clubactie bedanken, niet alleen hebben we uit de opbrengst trainingspakken en rugzakken kunnen kopen maar ook een gedeelte van deze dag kunnen financieren. Verder de sponsors Bakkerij Peter Gorter, De Hoop & Zn, Garage Kill, PVReklame, Bij ’t Vuur, Theo Tol, J Knegt Beheer BV en de ING Nederland fonds voor medewerkers.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …