Einde seizoen 2015-2016: kampioenschap, degradatie of nacompetitie.

Het seizoen 2015-2016 nadert het einde, maar een aantal teams zijn nog in de race voor kampioenschap, degradatie of nacompetitie.

Bij de senioren gaat de aandacht natuurlijk uit naar EVC Zaterdag 1. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. De nummers 14 en 13 in de eindstand degraderen naar de 3e klasse. Op dit moment staan daar Reiger Boys (15 punten) en Monnickendam (16 punten). De nummers 12 en 11 spelen samen met de periodekampioenen van de 3e klasse om 2 plaatsen in de 2e klasse voor komend seizoen. Op de plaatsen 12 en 11 staan nu EVC (20 punten) en Overbos (23 punten). Op de veilige 10 plaats staat Castricum (24 punten). Voor EVC is alles dus nog mogelijk; handhaving, nacompetitie en degradatie. Bij gelijk eindigen voor degradatie volgt een beslissingswedstrijd. Bij gelijk eindigen voor de nacompetitie beslist het doelsaldo. Is ook dat gelijk dan volgt een beslissingswedstrijd.

EVC Zaterdag 2 staat in de 1e klasse met 27 punten op een keurige 9e plaats, ook met nog 4 wedstrijden voor de boeg. Dat kan voldoende zijn voor handhaving, maar om niet per ongeluk in de nacompetitie te belanden dient er eigenlijk nog een punt of 4 gehaald te worden.

EVC Zaterdag 3 is koploper, maar ging zaterdag jl. onderuit bij Marken 3. EVC heeft het kampioenschap in eigen hand, maar met nog 2 wedstrijden te gaan is de voorsprong op AFC’34 2 miniem. Slechts 1 verliespunt.

Het kampioenschap van EVC Zondag 2 (vrienden van de Zondag 3 min 1), is een kwestie van tijd. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat EVC 11 punten voor op nummer 2 Ilpendam.

Bij de jeugd zijn de F1, F3, F4 en F5 in de voorjaarscompetitie kampioen geworden. Daar kunnen de E2 en de D4 nog bijkomen. Ook de MD1 (enige kampioen in de najaarscompetitie) kan nog kampioen worden. Dan moeten de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden. Maar de MD1 heeft eerst een andere klus te klaren. Komende woensdag speelt het team van de trainers Nico Klouwer en Peter Suurmond thuis de bekerwedstrijd tegen Koedijk MD1. De winnaar plaatst zich voor de halve finale.

EVC B1 speelt in de 1e klasse en is nog op volop in de race voor de nacompetitie. Op eigen kracht zijn nog 3 punten uit de laatste 2 wedstrijden nodig om te gaan spelen voor promotie naar de hoofdklasse. Als de concurrentie steken laat vallen kan plaatsing daarvoor al eerder een feit zijn.

EVC C1 heeft handhaving in de 1e klasse nog in eigen hand, maar dan moeten uit de laatste 2 wedstrijden 6 punten gehaald worden. Wordt er volgende week verloren bij Zwanenburg dan degradeert de C1 naar de 2e klasse. Bij een gelijk spel krijgen we een hele spannende laatste speeldag.

Erwin Rossenaar.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …