MO11-1 VERLIEST KAMPIOENSWEDSTRIJD

SAENDEN MO11-1 – EVC MO11-1 2-1 (1-1)

Het jongste meidenteam van EVC kon zaterdag zowaar kampioen worden.
Dit team is gevormd door de jongste meiden uit de ME1 van vorig jaar, aangevuld met enkele nieuwe meiden. Dit bleek een prima mix te zijn. Een goede keepster, een stevige verdediging en enkele makkelijk passerende en scorende meiden op het middenveld en in de aanval.
Het verwachtingspatroon van trainer/coach Ibrahim Rezzak en assistent Robert van der Broek lag niet meteen al te hoog. Plezier maken en vooruitgang boeken was het motto voor de trainingen en de wedstrijden. Maar het ging eigenlijk allemaal veel beter dan verwacht. Slechts in de eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Beemster en daarna werd alles gewonnen. Zelfs concurrent ZOB werd in eigen huis de oren gewassen. Dus de doelstelling werd bijgedraaid : plezier maken, vooruitgang boeken en kampioen worden.
Maar ZOB wist ook al haar overige wedstrijden te winnen en bleef dus met slechts 1 punt achterstand in het spoor van EVC. Afgelopen zaterdag moest het gebeuren in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie uit tegen Saenden in Wormerveer. Na een ritje van ruim een half uur en een stevige wandeling langs het treinspoor waren we ruim op tijd aanwezig. Deze middag wedstrijd begon met de wetenschap dat er gewonnen moest worden, want de concurrent uit Zuid Oost Beemster had in de vroege ochtend al ruim gewonnen bij Volendam. Maar alles zou tegen zitten vandaag. Het was rommelig, de passing was niet zuiver, de creatieve speelsters leken hun dag niet te hebben en waarschijnlijk speelde de spanning ook een rol van betekenis. Al vrij snel werd een opbouwend foutje in de verdediging afgestraft en lag de 1-0 achter keepster Katie Zwarthoed. Maar EVC gaf de moed niet op en ging richting de rust steeds meer aandringen. En met een afstandsschot van Dikra Rezzak werd de thee met een 1-1 stand bereikt.
In de tweede helft leek het in eerste instantie goed te gaan komen, maar uit een snelle tegenaanval en een van richting veranderd schot nam Saenden op gelukkige wijze opnieuw een voorsprong, 2-1. Voor de rest kwam onze defensie met Lyan Slot, Sara Nabili, Romaissa Boumhidi, Indy Collet en Sanne Laan niet meer in gevaar. Dus op jacht naar doelpunten, zou je zeggen. De thuisclub hanteerde echter een “niet verliezen” tactiek. Iedereen ging achter de bal spelen en de snelle Lisa van der Meer en Dikra, en de behendige Maren van der Broek en Aesma Nabili werden steeds strak en vaak ook dubbel gedekt. Er was geen doorkomen aan, ook al omdat, zoals gezegd, alles tegen zat vandaag. Ook was het spel van de gastvrouwen behoorlijk fysiek, maar dat hoort erbij en daar zullen onze meiden ook aan moeten wennen en zich tegen moeten gaan wapenen. Vlak voor tijd was er nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de uitstekende keepster van Saenden redde knap.
Het bleef bij 2-1 en dit betekende de enige nederlaag van het seizoen. Helaas precies in de kampioenswedstrijd. Maar we kunnen concluderen dat dit talentvolle team en hun trainers een uitstekende prestatie hebben neergezet. Een prachtige tweede plaats met slechts een verliespartij, een gelijkspel en acht zeges. En met maar liefst 68 doelpunten het meest scorende team en door de slechts 12 tegentreffers ook het beste doelsaldo.
Meiden en trainers, ga zo door. Wie weet wat dat gaat brengen in het voorjaar.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …