05-11: EVC Zondag 2 – Rood-Wit Zaanstand 3 5-0

De ‘vrienden van de Zondag 3 min 1’ traden vandaag aan tegen Rood-Wit Zaanstand, de nieuwe naam voor de Zaanse Tribune Schilders. En ze hadden er zin in, onze tegenstanders, want al ruim een uur voor de wedstrijd waren zij aanwezig en begonnen aan de warming-up. Nu is dit een nieuw team dat de eerste wedstrijden met korfbaluitslagen verloor, maar de laatste wedstrijden waren de nederlagen kleiner. Wellicht was het lek boven?

Er was nog geen minuut gespeeld of Jeffrey Kemper schoot beheerst de 1-0 binnen. De man in het zwart had direct spijt dat hij zijn notitieboekje niet mee had genomen, want ook dit ging ongetwijfeld een korfbaluitslag worden en je raakt zo de tel kwijt. Nou…. dat was niet het geval, want EVC veranderde in FC Koos Alberts van het bekende ‘zijn het je ogen’. EVC kreeg kans op kans op kans, maar de bal tussen de palen mikken bleek teveel gevraagd. Een nulletje of 10 bij rust had niet misstaan, nu was het slechts 5-0. Nog een doelpunt van Jeffrey, een doelpunt van de debuterende Rob van Dort en doelpunten van Toon Visser en Tom van der Spek.

Na de rust kwamen Martin Schilder en Giel Oudejans erbij om een kater van de dag ervoor weg te spoelen. En die mogelijkheden waren er, want binnen 5 minuten kregen wij de volgende 4 niet te missen kansen die toch gemist werden. Er volgende nog 15 kansloze en gemakzuchtige minuten en daarna ging het mis voor een speler van onze tegenstander. Hij zette een sliding in op Martin, maar blesseerde zich zelf zodanig dat de ambulance eraan te pas moest komen. Er werd voor een breuk gevreesd, maar dat bleek wellicht toch mee te vallen. Zo bleef het bij 5-0 en in overleg werd besloten om dat ook als eindstand in te vullen. Ontzettend balen voor onze zeer sympathieke en sportieve tegenstanders, die echter als nieuw team te hoog zijn ingedeeld en vermoedelijk niet deze competitie gaan uitspelen.

Volgende week spelen we op zaterdag uit bij De Dijk (pas op voor Henk de Boer), een week later op zondag de derby op en tegen Volendam.