MO19-1 PAKT DE PUNTEN ZONDER GROTE PROBLEMEN

EVC MO19-1 – MARKEN MO19-1 5-1 (2-0)

Door blessures en wintersport waren er exact elf speelsters beschikbaar, waarvan een nog licht geblesseerde aanvalster en een verdedigster, die in de rust weg moest. Gelukkig waren diverse meidenteams vrij, waardoor er invalsters geregeld konden worden.
De start op het winderige kunstgras was perfect, want al in de derde minuut begon Noah
Suurmond voor de middenlijn aan een rush over links. Ze passeerde op snelheid drie tegenstanders en gaf ook de keepster het nakijken, 1-0. EVC probeerde de score op te voeren, maar de defensie van Marken was taai. Individuele acties van captain Nina de Groot werden net niet tot een goed einde gebracht en een inzet van de wederom prima spelende invalster Paola van Daalen werd op de lijn gekeerd. Ondertussen probeerde Marken ook het een en ander in aanvallende zin, maar Kim Bakker, Annicka Kuipers, Nora Kramer en Femke Wijnandts hadden het defensief en opbouwend goed voor elkaar. Met deze kleine marge naderde de rust. In de 43e minuut kreeg EVC een directe vrije trap op een ruime twintig meter van het doel. Met haar fluwelen linkervoet krulde onze jongste speelster Faye Suurmond de bal over de muur en langs de keepster, 2-0. Een prettige ruststand.
Ook de tweede helft begon voortvarend. De nu in de voorhoede spelende Kim B. liet vanaf links een hoge voorzet los, de wind kreeg grip op de bal en met een sierlijke boog vloog het speeltuig over de verbouwereerde sluitpost in de verre bovenhoek, 3-0. Vrij snel erna wist een zwart/witte voorwaartse van afstand een hoge bal los te laten en daarmee keepster Fenna Swier kansloos te laten, 3-1. De meiden van het schiereiland kregen hierdoor weer enige hoop, maar deze werd direct alweer de grond ingeboord. Daphne de Groot werd aangespeeld op de rand van de zestien, draaide door, hield de bal even vast en gaf hem daarna perfect in de loop van Kim B, die verwoestend uithaalde, 4-1. Achterin werd vrijwel niets meer weggegeven met daarin mede een grote rol voor de veertien jarige debutante Melissa Sier, die als rechtsback een zeer degelijke partij speelde. EVC hield grotendeels het heft in handen en nadat Jamy Haselager de bal had veroverd en breed had gelegd, gaf Daphne de ideale steekpass, waarna Kim B de keepster beheerst uitspeelde en simpel de 5-1 binnen kon tikken. De nog niet 100% fitte Sam Hennis knokte zich te pletter, maar had het zwaar tegen de sterke en snelle linksback. Zij werd gewisseld met de volgende debutante. De ook veertien jarige Selena Verhoek liet een goede indruk achter, maar het fysieke verschil met deze back was voor haar een zware opgave. Er veranderde niets meer in de stand en met deze zege haakt EVC aan in de titelstrijd.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …