2-5: Vitesse’22 B1 – EVC B1 2-4 (1-3)

Vandaag op weg naar Castricum voor onze verste uitwedstrijd, die tegen Vitesse’22 B1. Nog steeds geen Huub van Maanen en vandaag ook geen Daniël Kemper. Kike Kraai Miedema en Eric Tol hadden al een zware wedstrijd in de benen met de C1, maar gingen toch met ons mee. Klasse mannen.

Vitesse’22 beschikt niet over kunstgras en het hoofdveld was spijkerhard, de bal stuiterde alle kanten op. Daar leek EVC in het begin het minste last van te hebben. We waren nog geen 2 minuten onderweg of Brian Rossenaar ging er aan de linkerkant vandoor en gaf een loepzuivere voorzet die Dave Goede vrij voor de doelman in één keer op zijn slof nam. Prachtige goal en 0-1. Daarna ebde het EVC-offensief direct weg. Vitesse zette EVC onder druk en wij kwamen een aantal keren goed weg. Bij de eerst volgende uitval verdubbelde EVC de score. Azeddine Sout, die het de laatste weken prima doet op het middenveld, stuurde Brian diep die alleen voor de doelman beheerst afrondde, 0-2. Nog was de koek niet op, want direct daarna stuurde Brian de snelle Dave diep en ook hij rondde vrij voor de doelman af. Kwartier gespeeld en 0-3 voor, wat een weelde. Maar Vitesse heeft een veel te goed team om zomaar even van te winnen. Met wat kunst- en vliegwerk en een goede Rens van Dijk leken we tot de rust de “0” te kunnen houden, maar helaas wist Vitesse met nog 5 minuten op de klok de (dikverdiende) aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, 1-3.

We waren nog niet aan de tweede helft begonnen of de stand was 2-3, toen we achterin wel teveelveel ruimte weggaven. Daarna kwam linksback Remon Dil (aan een prima seizoen bezig) ongelukkig ten val en kon hij niet meer verder. Kike en Eric waren al ingevallen en de niet frisse Coen Smit zat niet te springen om een invalbeurt. Zo werd het voor trainer Tom Brouwers puzzelen met de opstelling, helemaal toen Brian zich ook nog bij de zijlijn meldde met spierproblemen en Coen toch weer het veld in moest. EVC leek onder de Vitesse-druk te bezwijken, maar wij hebben Rens die met een wereldredding de gelijkmaker voorkwam. Onder aanvoering van een uitstekende Kyle Idsinga en Azeddine en met nog een kwartier op de klok kantelde de wedstrijd. Ineens gingen we weer doen waar we goed in zijn: voetballen en samenspelen. Aan Eric en Kike was niet te zien dat ze al vanaf 8 uur op pad waren en een wedstrijd gespeeld hadden, ze voetbalden prima mee. Tot drie keer aan toe kregen we een goede mogelijkheid om een kans uit te spelen, maar het veld werkte niet mee en bleek een lastig obstakel. Met nog een paar minuten op de klok ging de moegestreden Eric er uit en kwam Brian er weer in. We zagen nog een prachtige actie van Quino Idsinga die als rechtsbuiten naar binnen kwam, zijn man uitspeelde en met links de bal in de verste kruising schoot waar deze tegen het metaal kwam en via de lijn zo in de handen van de doelman viel. Daarna besliste Brian de wedstrijd in het voordeel van EVC. Hij pikte de bal op de helft van Vitesse op, passeerde 2 spelers en knalde in de verre hoek raak, 2-4 en dat was tevens de eindstand. Complimenten aan het hele team voor de inzet, goed gedaan! Kike en Eric, bedankt voor het invallen. Helemaal top!

Ondanks alle spelersperikelen zijn we nog steeds in de race voor de bovenste plaatsen. Volgende week wacht SVA B1, ook geen gemakkelijke tegenstander. Veel succes!