EVC E2 – Purmerland E2 (beker) 13 december 2014 (2-2) 4-3

Vandaag stond de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. Na de bekerwedstrijden gedurende de voorbereiding deze zomer, werden we 1e in de poule met allemaal Purmerendse ploegen. Onze Purmerlandse vrienden kenden we nog van een oefenwedstrijd vorig seizoen. Iedereen had er veel zin in en er werd vooraf in de kleedkamer gedachten uitgewisseld, hoe die beker er wel niet uit zou zien en in welk stadion de bekerfinale gespeeld zou worden… Helaas nog zonder Huub (ziekte van Pfeiffer), wel supporter en penaltynemer, begonnen we goed en fanatiek na de aftrap. We hadden met elkaar afgesproken dat we elkaar goed de bal toe zouden spelen en iedereen hielp elkaar met verdedigen om meteen op de tegenstander en de bal af te gaan. Niet wachten, maar aanvallen! En hoe. De beide coaches keken elkaar aan en zagen dat het met de mentaliteit vandaag wel goed zat. Simon was vandaag laatste man en een van zijn eerste passes was direct zeer pijnlijk voor Purmerland. Tussen 3 Purmerlanders door bereikte hij heel slim en op juiste snelheid Thijmen, die direct alleen op de keeper af kon gaan en onverschrokken de trekker overhaalde en de 1-0 op het scorebord liet afdrukken. Al snel daarna, gaf Marijn een goede pass op Simon. Eindelijk kreeg hij de ruimte, die hij graag wil. Simon legde aan en haalde verwoestend van meer dan 25 meter uit. De bal zoefde hard in het bovendak van het doel met een kansloze keeper. Schitterend en 2-0! Ook was er nog een mooie passeeractie van Sander, die helaas de paal trof. De E2 kanjers lieten zich dit goed smaken, dit gebeurde in onze sterke competitie niet al te vaak. Helaas, hield dit in, dat we de gemaakte afspraken teveel lieten varen en we wel naar voren gingen, maar de organisatie op het middenveld en achterin werd steeds zwakker. Youri was vandaag in supervorm, maar 1 waaibal kon hij niet goed controleren en dat werd afgestraft door Purmerland, 2-1. Snel daarna, was onze organisatie bijna zo lek als een mandje en werd het 2-2.

Rust.

Met de wonderlimonade van Coen en Ton, hadden de coaches weinig nodig om de jongens te herinneren aan de vooraf gemaakte afspraken, zodat we weer als echte cupfighters de Keetzijdse Arena betraden. Oeps…de Edamse gladiatoren kwamen 2-3 achter. Daan, Dylan L. en Thijmen liepen nog meer het vuur uit hun sloffen en Dylan O. en Sander stonden scherp aan de flanken om acties te maken en voorzetten te geven. Uit een van de vele corners die wij kregen, zwaaide Dylan de bal richting het Purmerlandse doel. De bal belandde in de kluts in het doel, maar de zeer goed fluitende scheidsrechter had daarvoor een handsbal van Purmerland gezien. Thijmen ging achter de bal staan en kogelde de bal met een hoge nauwkeurigheid hard in de rechter kruising, 3-3. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd kwam er een moment, waarop niet te trainen valt. Marijn kreeg de bal en haalde uit richting doel. Sander liep zeer gelukkig in de weg en veranderde de baan van het schot met zijn rechterbuitenkant van zijn schoen. Vader John (ook biljarter) werd ter plekke jaloers, want gevoeliger dan de keu een bal kan raken, gaf Sander er hoogte en vooral veel tegeneffect aan. Zonder carambole belandde de bal in het doel, yes 4-3! Blij en vooral vol besef, zeiden de mannen tegen elkaar, dat we dit niet meer weg moesten geven. Youri liet zien waarom hij een hele goede sluitpost is, want gelukkig voor ons, redde hij fenomenaal op een schot en bleef het gelukkig 4-3. De overwinning werd onder de douche onvervalst gevierd.

Jongens, gefeliciteerd met deze bekerwinst. Mooie afsluiting van het jaar en aanstaande woensdag de laatste training van dit jaar. Ga op deze voet verder! Iedereen alvast fijne vakantie, feestdagen en gelukkig nieuwjaar, met op 3 januari het onderlinge mixtoernooi.

Edwin

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …