MO19-1 PAKT MOOIE ZEGE

EVC MO19-1 – HSV MO19-1 : 7-2 (5-1)

Afgelopen woensdagavond werd er nog zeer geflatteerd verloren bij DEM MO19-1 in Beverwijk met 8-1 (sorry, geen verslag door omstandigheden). Vier zeer sterke invalsters uit de VR1 (die overigens wel de juiste leeftijd hadden) maakten het verschil. En EVC speelde bepaald niet haar beste wedstrijd. Na 2-0 wist Annemijn Westerneng de ruststand op 2-1 te bepalen, maar toen grote kansen op de gelijkmaker niet werden benut liep de tegenstander plotseling uit naar 5-1 en was de zaak beslecht. Ook met goede afstandsschoten hadden we geen geluk, want diverse poeiers van Kim Bakker en Famke Stuijt teisterden het aluminium.
Dan de thuiswedstrijd van zaterdag. Zonder Irene Tol, Sam Hennis, Roos Nordmann en Annicka Kuipers.
In het eerste kwartier, dat zeer stroef verliep, wist EVC tot weinig grote kansen te komen. Maar onze defensie, met Nora Kramer, Britt Ooms, Iris Taam en Femke Wijnandts, stond als een huis, dus ook geen kansen voor HSV. De strijd barstte echter los op het moment dat de meiden uit Heiloo een opbouwende fout maakten. Kim Bakker pikte de bal op en schoot deze als een granaat achter de kansloze doelvrouw, 1-0. En een zeldzaam foutje van onze keepster Fenna Swier betekende even later de 1-1. Wij konden weer opnieuw beginnen, maar deden dat nu vol overtuiging. De kansen en mogelijkheden werden aaneen geregen. Een mooie aanval strekte tot in het vijandelijke strafschopgebied, waarin linkshalf Kim Uijlenhoed zich al had begeven. Uit een nog lastige hoek wist zij het gaatje tussen paal en keepster te vinden, 2-1. Toen was de beer los en denderde EVC door. Een goede verdedigende actie en dito pass van Femke boden Noah Suurmond de kans om het doel vanaf links te bestormen. Met chirurgische precisie schoof zij de bal via de binnenkant van de tweede paal in de touwen, 3-1. Dan een vrije trap op een mooie positie. Specialist Famke Stuijt nam deze free kick met gevoel, maar de keepster bracht moeizaam redding. Even later zond Famke Noah in de diepte en simpel werd de 4-1 op het bord gezet. Vlak voor de thee verstuurde Nina de Groot een perfecte steekbal. Annemijn Westerneng reageerde adequaat en ranselde de leren knikker diagonaal in de korte hoek, 5-1. Dit leek de ruststand te worden, maar de prima fluitende J.K. bestrafte een lichte handsbal van Famke met een penalty. Met een schitterende safe dook Fenna de bal uit de hoek. In de rebound leek het alsnog een doelpunt te worden, maar opnieuw wist Fenna met een katachtige reflex de bal tot corner te verwerken.
In de tweede helft ging het spel iets meer gelijk op en vielen er minder goals te noteren. Maar het gros van de mogelijkheden was voor rood/groen. De steeds sterk mee opkomende Daphne de Groot liet een streep los, maar de lat lag in de weg. Even later was het dezelfde Daphne, die een pass op maat verzond, waarna Kim B. met wederom kruit in haar schoenen de 6-1 in de touwen joeg. Met zeer mooie acties van Annemijn werd de HSV verdediging steeds onder druk gezet en dat leverde bijna het allereerste doelpunt op voor de gretige Jamy Haselager. Helaas kwam zij een beenlengte tekort. Een kleine bres in de Edammer muur leverde de 6-2 op, maar het slotoffensief was voor onze meiden. Het was Kim B. die met haar derde treffer de 7-2 eindstand in de boeken schoot.
Rolph

PS : om de op dit moment niet lekker in zijn vel zittende trainer te steunen werd deze in de kleedkamer verrast met een mooie “nummer 1” slinger, een lief en prachtig ABC, een zak apekoppen (want zo noemt hij zijn speelsters liefkozend) en een lijst met schitterende actie foto’s met daarin de tekst : “you are amazing, remember that”. Wat een heerlijke en gemeende steun van speelsters en leider. Nogmaals, zeer veel dank hiervoor. XXX

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …