MO19-1 WINT STERK BEZET TOERNOOI IN HOORN

Geen tegenstanders op het eigen EVC toernooi, dus dan maar gauw zoeken of er ergens anders nog teams nodig waren. Gelukkig konden we afgelopen zaterdag terecht bij Always Forward. De trainer had het over lekker voetballen, genieten en niet mopperen, want wij maakten ons niet teveel illusies met drie tegenstanders, waarvan er twee zeer sterk waren.
Bergen MO19-1 was najaarskampioen bij ons in de competitie en gepromoveerd naar de 1e klasse en Always Forward MO17-1 speelt in de hoofdklasse. Slechts Always Forward MO19-1 leek voor ons een gelijkwaardige opponent, omdat ook zij 2e klasse spelen. Daar kwam nog bij dat er speelsters af hadden gezegd en wij wederom moesten putten uit de MO15-1.
Het werd echter een zeer spannend en gelijkwaardig toernooi, waarbij alle vier de ploegen opvallend weinig tot scoren kwamen. EVC wist op bewonderenswaardige wijze de nul te houden. Een compliment voor keepster Fenna Swier en vaste verdedigster Nora Kramer. Maar zeker ook voor de drie jeugdige invalsters Anouk Gerritsen (die bij ons haar debuut maakte), Tessa de Jong (eigenlijk keepster) en Melissa Sier, die verdedigend stonden als een huis.
Tegen Always Forward MO17-1 waren wij wel de iets onderliggende partij, maar met een beetje geluk hadden wij stiekem kunnen winnen. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen
dat wij goed weg kwamen bij enkele goede schoten en een, door scherp vlaggen van onze leider Gertjan, afgekeurde goal wegens vermeend buitenspel.
Always Forward MO19-1 was duidelijk de minste tegenstander en daar wisten wij dan ook van te winnen. Een scherpe voorzet van onze vandaag tot captain gebombardeerde Noah Suurmond werd getoucheerd, waardoor de keepster in de problemen kwam en de bal pardoes in het eigen doel werkte, 1-0. Na de zeer noodzakelijke drinkpauze was het Kim Uijlenhoed die, na sterk doorzetten, met haar chocoladebeen de eindstand van 2-0 op het bord zette.
De derde en laatste wedstrijd zou bij winst tegen Bergen de eerste plaats opleveren. Deze werd echter op een zeer slecht veld (de andere velden waren prima overigens) gespeeld. Een mengeling van zand en gras en hobbels en kuilen. Ook konden we geen gebruik meer maken van de enigszins zieke Sam Hennis. We gaven weinig weg en met prima acties en passes van Daphne de Groot en Faye Suurmond ontstonden kansrijke situaties. Maar door de eerder genoemde staat van het veld waren de doelpogingen van de normaal gesproken trefzekere Famke Stuijt, Nina de Groot en Annemijn Westerneng een prooi voor de keepster. Dit duel eindigde dus ook met een 0-0 stand en was het afwachten hoe de andere wedstrijd uit de poule was afgelopen.
Tot ieders verbazing was EVC op doelsaldo winnaar geworden en was een enorme bokaal ons deel. Een uitstekend resultaat in deze zware poule.
Hierbij bedank ik opnieuw de invalsters en de chauffeuses/supporters.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …