najaarscompetitie met winst afgesloten

Beste EVC-ers,

Zaterdag stond de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan zo veel regen was er vrijdag gevallen. Bij het betreden van het veld was daar echter weinig van te merken en lag het veld er prima bij. Wel heel veel wind dus eerste helft maar tegen de wind in spelen.
Zoals vooraf besproken in de kleedkamer de wedstrijd goed beginnen en de competitie op een goede manier afsluiten, vroeg druk zetten en lekker het balletje weer rond spelen. Dit lukte prima!
Na een paar mooie aanvallen en prima voorzetten van Tygo opende Tijl met een mooi afstandschot de score. Marken maakte het ons knap lastig, stug verdedigen en gevaarlijke uitvallen maakte dat wij allert moesten blijven. Bij een uitbal toch niet helemaal scherp en Marken maakte goed gebruik van de wind door van afstand op doel te schieten 1-1. Even later werd het 1-2 door een verre uittrap van de keeper van Marken. Door de wind gedragen stuiterde de bal over Yannick heen, die verder een foutloze wedstrijd keepte. Yannick van deze ballen leren we een hoop, je moet van de leiders ver voor je doel spelen en dan kan dit gebeuren. Door ver voor je doel te spelen voorkom je meer doelpunten dan dat er zo in gaan. Lekker zo blijven keepen!
Hup naar binnen, even opwarmen, nog even het strijdplan voor de tweede helft doornemen en weer beginnen. Marken kwam niet meer van hun eigen helft af, het vroeg druk zetten van ons en de tegenwind maakte het hen moeilijk. Regelmatig scoorde wij en 10 miuten voor tijd stond het comfortabel 5-3 voor ons. Toen braken de voor ons bekende ‘even niet scherpe minuten’ aan. 5-4……6-4…….6-5………einde wedstrijd. Bjorn floot voor ons precies op tijd af. Waar de tweede helft geen probleem zou moeten zijn werd dit het toch……… maar weer gewonnen. Klasse gedaan!!! Van de 10 competitiewedstrijden hebben we er 9 gewonnen. Na de winterstop zullen we in een hogere klasse ingedeeld worden en zullen we sterkere tegenstanders gaan krijgen. Lekker blijiven doortrainen tot aan de kerst en misschien nog een oefenwedstrijdje.