12-4: HSV Sport 4 – EVC Zondag 2 1-2

De “Vrienden van de Zondag 3 min 1” gingen vandaag op bezoek bij de oudste club van Hoorn, HSV Sport opgericht in 1889. Dat jaartal staat ook in de clubnaam, maar als ik daar dan nog een “4” van het 4e elftal achter zet denkt een snelle lezer dat deze vereniging bijna 19.000 seniorenteams heeft. Het kan ook te gek natuurlijk. Onze tegenstander mag dan wel het 4e elftal zijn, ze strijden samen met Volendam 4 om het kampioenschap in onze klasse. De thuiswedstrijd ging door een wereldgoal met 0-1 verloren, we hadden dus nog iets goed te maken.

Op veld C stuiterde de bal alle kanten op en was het lastig voetballen. Niet zo gek, want het heeft al een aantal maanden niet geregend. Apart waren de drie borstels op de middencirkel, waar je tijdens de wedstrijd even je schoenen kon schoonmaken. EVC zat direct lekker in de wedstrijd en achterin zat het dicht. Neemt niet weg dat een zondagsschot na een kwartiertje via de onderkant van de lat bijna achter Partrick Sombroek verdween. Gelukkig bleef Michael Onsia op de doellijn rustig en werkte de bal simpel weg. Daarna kwamen de kansen toch voor EVC. De grootste was voor Erwin Rossenaar toen Marco Kassteen teruglegde en Erwin vanaf de rand van het strafschopgebied vrij mocht uithalen. Helaas verdween de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Even later kwam EVC verdiend op voorsprong. Martin werd weggestuurd en liep op snelheid de hele achterhoede van HSV eruit. Toon Visser was goed meegelopen en had geen moeite om de teruggelegde bal binnen te schieten, 0-1. Twee minuten later was het 0-2. Dennis stuurde Martin diep die alleen voor de doelman verscheen en de bal binnen pegelde. Een mooie voorsprong om mee aan de thee te gaan zou je zeggen. Helaas produceerde Paul “hups” Buurs vlak voor de rust een vreselijk “hups” zo in de voeten van een tegenstander die bijna vrij stond op de rand van het strafschopgebied. Met hulp van uitblinker Michael leek alles nog net goed af te lopen. Totdat de rechtsbuiten besloot om de bal maar strak in de kruising achter de kansloze Patrick te schieten, 1-2 en rust.

De wedstrijden van ons team schijnen ook in de fietsalmanak te staan. Na wielrenbezoek bij de uitwedstrijden tegen Hauwert’65 en Purmersteijn was het nu Edwin “ik ben bijna fit” Breed die op zijn snelle Koga met vers afgebakken Shimano-schoenen zijn team een hart onder de riem kwam steken. Top Edwin! De tweede helft bleef EVC makkelijk overeind. HSV Sport, toch het best voetballende team in onze afdeling, kwam er maar niet doorheen en verder pakte Patrick iedere bal klemvast. Op de counter waren wij veel gevaarlijker. De mooiste actie was van Alec Fanger die door de hele achterhoede van HSV heen slalomde, maar uiteindelijk met rechts de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Dat had het doelpunt van het jaar geweest. Martin leek vlak voor tijd op weg naar de 1-3 toen hij van achteren werd aangetikt. Dat had een rode kaart van het jaar moeten zijn, maar tot ieders verbazing (ook die van HSV Sport) deed de verder prima leidende scheidsrechter niets. Dat werd ons nog bijna fataal in de laatste minuut, toen de bal naast Patrick tegen de paal kwam en vervolgens van dichtbij heel hoog over werd geschoten. Eindstand 1-2 in een verder sportieve wedstrijd en daarmee zullen onze buren uit Volendam heel blij zijn. Wij gaan met ALC 2 en Zouaven 3 strijden om de 3e plaats. Volgende week ALC 2 thuis, aanvang 11.00 uur.