B2 speelt goed, maar wint niet.

Reiger Boys B3 – EVC B2: 0-0

Reiger Boys had net als EVC alles (ruim) gewonnen, behalve de wedstrijd tegen RKAV Volendam. Het beloofde dus een mooie krachtmeting te worden. Dat werd het ook, al werd de wedstrijd ontsierd door partijdigheid, worstelpartijtjes en overspannen gedrag van één volwassene die goed weet hoe je de jeugd het verkeerde voorbeeld moet geven.
EVC speelde een prima eerste helft, waarin onze jongens duidelijk een overwicht hadden en aantoonden goed combinatievoetbal te kunnen spelen. Er waren vier, vijf opgelegde kansen, en het was een wonder dat de bal er niet inging. Noah aarzelde iets te lang alvorens uit te halen, Timon (die eindelijk ruimte kreeg) legde net niet goed breed af op de geheel vrijstaande Noah, de opnieuw ijverige Marc zag een schot door de keeper gepareerd worden, uit een mooie vrije trap van Sam belandde de bal via de vingertoppen van de keeper op de lat, Sam scoorde geheel reglementair, maar het doelpunt werd wegens ‘buitenspel’ afgekeurd en onze balveroveraar en technicus Laurens durfde het niet aan om de bal met rechts op het lege doel te schieten nadat de keeper door een actie van Noah zijn doel had verlaten. Ergens in die fase waarin het doelpunt wonder boven wonder uitbleef, zag de scheidsrechter een overduidelijke terugspeelbal op de keeper over het hoofd. Reiger Boys kreeg ook een grote kans, maar de bal ging net over. Het was een van de weinige kansen die de geel-zwarten kregen, want het centrale duo Emiel en Philip stond als een huis. Ook op rechts, met Teijn, Jan en Timon, draaide het goed. En Thijn verving Alvar – die een vijfminutenstraf kreeg – prima als linksback. (Ook nog eens op eigen initiatief: meedenken dus, en dat moeten we hebben.)
In de rust werden de jongens gecomplimenteerd voor het goede spel en de scherpte die ze aan de dag legden. Iedereen voelde aan dat een overwinning in het verschiet lag. Maar in de tweede helft daalde het niveau en kwam Reiger Boys zowaar nog enkele keren gevaarlijk uit de hoek. Keeper Sjors maakte echter geen enkele fout. Sinds hij bij de keepersacademie zit, gaat hij met sprongen vooruit en is hij een betrouwbare sluitpost die meevoetbalt. Voorin lag opnieuw veel ruimte, maar de bal viel net niet goed voor Marc en Max. Sam had nog een grote kans, maar de keeper reageerde uitstekend. Teijn en zijn tegenstander (die hem zomaar vastgreep) raakten in een handgemeen en even leek de vlam in de pan te slaan, maar hield iedereen het hoofd koel. De scheidsrechter nam de goede beslissing door beide spelers eruit te sturen. In de tweede helft was de scheids beter en onpartijdig. Toch was het jammer dat hij negen minuten voor tijd affloot, al kan ik mij goed verplaatsen in zijn wens om een einde te maken aan een wedstrijd die dreigde te ontsporen.
Jammer, jongens, er had meer ingezeten. Volgende keer beter.