Nuttige overwinning van EVC JO12-1

EVC JO12-1 – DVC Buiksloot (Amsterdam) JO12-1 (0-0, rust) 3-0 voor EVC JO12-1
(24-11-2018, 8e wedstrijd najaarscompetitie, seizoen 2018-2019)
De laatste zaterdag van november stond voor EVC JO12-1 in het teken van de strijd tegen hekkensluiter DVC Buiksloot JO12-1. Een positief resultaat betekende voor Edam een sprong naar de middenmoot van de ranglijst in de 1e klasse, een positie waar het, naar de mening van ondergetekende, thuishoort. Roodgroen miste doelman Tygo Gedikink. Zijn vervanger was Remy Kluft van JO11-1 die voor zijn derde wedstrijd in dit weekend stond. Voorts waren present: Zuhair Aitabdellah, Tim Steur, Tim Knegt, Victor Surie, Mahmoud Harah, Niek Pistora, Jesse Joosten, Mike Latdorp en Rick van Velden. Scheidsrechter van dienst was de ervaren Sean Tol.
Al snel bleek dat de Amsterdammers niet voor heel veel gevaar zouden zorgen als EVC bij de les was. Maar Roodgroen was niet bepaald scherp en dat hield in dat Buiksloot weliswaar niet veel kansen kreeg maar wel een lastige sta-in-de-weg was. Edam was slordig in de passing en opbouw, passief in de duels, niet koelbloedig voor het doel van de Amsterdammers. EVC creëerde desondanks een reeks kansen maar de imposante goalie van de gasten leek een magneet. Elke op doel geschoten bal leek hij aan te trekken. Dat was natuurlijk niet zo maar ´de onzen´ waren veel te gehaast in het afronden van kansen. Er werd van te ver af geschoten, vrije trappen gingen hopeloos over of naast: kortom, het was niet best. In de eerste helft noteerden de coaches een dozijn reële mogelijkheden. De ruststand was echter een ´Van Turenhoutje´ (0-0). In de pauze waren de adviezen wat ´duidelijker-dan-normaal´ …….
Na de thee was de instelling van EVC beter na voor de rust maar het spel bleef niet erg verheffend. Gelukkig was Roodgroen in de eindfase van de opbouw iets zorgvuldiger en dat leidde tot de (overigens wel verdiende) voorsprong: de snelle rechtsback Zuhair Aitabdellah was alert bij een scrimmage en schoot Edam resoluut naar 1-0. Het betekende tevens het eerste doelpunt van Zuhair in EVC JO12-1! Klasse, Zuhair!!! In de resterende tijd wisten de gastheren de score uit te bouwen: Mike scoorde 2-0 en – na goed doorzetten van Jesse – ook 3-0. Dit was tevens de eindstand.
Het was dus geen beste wedstrijd van EVC. Dat kan een keer gebeuren maar, Mannen, als het niet draait en niet lukt, toon dan in elk geval de juiste mentaliteit. Die was er niet echt in de eerste helft, in het tweede deel was het ietsje beter. Twee spelers waren wel in goeden doen: Tim Steur en Remy Kluft. Remy, zeker jij, top! Drie wedstrijden in 15 uur en telkens zeer alert gekeept! Klasse en bedankt voor je invalbeurt! Een compliment ook voor referee Sean Tol die de wedstrijd prima begeleidde!
Volgende week spelen we weer in Amsterdam, tegen SDW (Sterk Door Wilskracht). Mannen: heel veel succes en plezier! Wees en blijf scherp!!!