EVC MD2 op stoom: 6 punten in één week!

Er stonden deze week 2 wedstrijden op het programma:
Eerst donderdagavond tegen Purmerland, een vooruitgeschoven wedstrijd, en zaterdag tegen Castricum.

Donderdagavond werden we op het complex verwelkomt door een heerlijk avondzonnetje. De meiden waren een beetje uitgelaten, het was natuurlijk het einde van de dag, schoolverhalen moesten nog worden verteld en bijgekletst. De coaches hadden de grootste moeite om iedereen gefocust te krijgen.
Toen echter de fluit klonk gingen meteen alle koppies dezelfde kant op: richting tegenstanders.

Vanwege schoolverplichtingen en een verjaardag waren een aantal speelsters niet aanwezig en werden we ondersteund door Famke, Henriette en Anne Prinsze.

Laatst genoemde tekende ook meteen voor het eerste en enige doelpunt in de eerste helft.
We waren continu aan de bal, maar voorin ging het nog niet helemaal vlekkeloos en de bal wilde maar niet in het net terecht komen.
Anne P lukte het uiteindelijk om de bal over de achterlijn tussen de palen te schieten.
In de rust werden een aantal tactische aanwijzingen gegeven en werden wat posities geschoven.
Het ging meteen een stuk beter. Hoewel we evenveel balbezit hadden als in de eerste helft, was het rendement ineens veel hoger, de één na de andere bal verdween in de touwen.
Anne P tekende ook voor het eerste doelpunt in de tweede helft (2-0) als ook doelpunt nr 5 (5-0) , waarna Faye (3-0), Famke(4-0) en Selena(6-0) haar voorbeeld volgde.
Zo werd de wedstrijd zonder tegendoelpunten afgesloten met 6-0! Drie punten in de pocket.
————————————–
Zaterdag volgde meteen de volgende wedstrijd, tegen Castricum, met een voltallig team hoewel nog steeds zonder keepster Tessa.
Aan de voorgaande uitslagen van Castricum (weinig tegendoelpunten) viel af te leiden dat ze een sterke verdediging moesten hebben.
Dit bleek inderdaad het geval, hoewel we bijna drie-kwart van de wedstrijd balbezit hadden op hun helft bleek het lastig om de bal in het net te schieten.
Alleen de eerste goal van Selena was een echt doelpunt, de 2e en 3e waren een soort frommel goals, 2-0 van Esmee na een rommeltje voor het doel, en de 3-0 door Noah met behulp van een Castricum voet.
Alle doelpunten vielen in de eerste helft, in de tweede helft waren we wel regelmatig voor het doel maar wilde een doelpunt niet lukken.

Een complimentje voor ons middenveld en verdediging is ook wel op z’n plaats, zowel donderdag als vandaag stond iedereen z’n mannetje, euh.., vrouwtje en heeft Jamila als inval keepster weinig te doen gehad.
Op het middenveld werd beide wedstrijden hard gewerkt en heen en weer gerent, en achterin koos iedereen goed positie en werden aanvallen nooit echt gevaarlijk. Weer 3 punten geïncasseerd !

Inmiddels zijn de verdwenen punten van WSV ’30 ook weer terecht en staan we na dit weekend plots bovenaan! Volhouden meiden, het kampioenschap komt steeds dichterbij maar we zijn er nog niet!

Aanstaande donderdag komt SV Beemster op bezoek, weer ’s avonds om 19:00u.

Zie jullie dinsdag weer voor de training!