Oefenwinst Nieuwe JO9-1

AFC Yburg JO8-1 – EVC JO9-1 2-11 (1-8)

Vorige week kreeg de nieuwe JO9-1 een uitnodiging om een oefenwedstrijd te spelen bij AFC IJBurg . Een vereniging waar alleen jeugdteams spelen, en de hoogste spelen hoofdklasse of 1e klasse, daarom speelden we tegen de JO8-1die komend seizoen in de hoofdklasse gaat spelen. EVC JO9-1 bestaat uit: keeper Steven van der Niet, Lars Heida, Tygo Oostwal, Tijl Dobbenberg, Bram Wanders, Tijn van der Heide, Yannick Alberts en Casper Ouderdorp.

Na een stevige wandeling naar de kleedkamer en ons gereedmaken. Van te voren gevraagd of iedereen nog de nieuwe regels kende en gelukkig wist iedereen het nog. Zoals gezegd speelde de JO9-1 tegen een JO8-1 team. Onze opstelling was: Steven op doel, achterin Tijl in de rechterzone en Lars in de linkerzone, daarvoor Casper in het midden, Yannick op rechts en Tygo vanaf links. Tijn en Bram begonnen in de wissel.

Na het beginsignaal van de spelleider ging EVC snel van start, er werd goed overgespeeld en Casper scoorde al vrij snel de 0-1. Hierna vlogen de doelpunten de keeper van IJburg om zijn oren.
Binnen een mum van tijd stond het al 0-8, Yannick, Tygo Casper en Bram scoorden de doelpunten.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd EVC wat slordiger en kon onze tegenstander keeper Steven op de proef stellen. Na een aantal prima reddingen was Steven kansloos op een mooi schot. Na de onderbreking scoorde EVC nog 3x via Lars, Tygo en Yannick en moest Steven nog 1x de bal uit het net vissen. Eindstand 2-11.

Concluderend leuke oefenpot waarin de trainers wijzer zijn geworden waarop getraind moet gaan worden. Een groot pluspunt was dat beide teams eerlijk waren bij een uitbal, corners en achterballen. Voorbeeld Steven had de bal nog aangeraakt en gaf de bal keurig naar de hoek voor een corner. Nog 2 weken school en dan vakantie, tot september, we gaan er een topseizoen van maken.

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …