Op de stip: Bart Rijnierse!

Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Bart Rijnierse.

 

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Bart Rijnierse. Ik ben 18 jaar en woon op de Voorhaven in Edam. Ik ben momenteel tweedejaars student van de opleiding Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor heb ik vijf jaar HAVO gedaan op het Copernicus in Hoorn en dáárvoor zat ik op de Trimaran in Edam. Ik voetbal al sinds dat ik vijf/zes jaar ben bij EVC. Momenteel zit ik voor het tweede achtereenvolgende jaar in de A1. Ik sta soms links- en soms rechtsbuiten.

 

  1. Wat doe je bij EVC?

Naast mijn ‘voetballoopbaan’ ben ik sinds 2009 jeugdscheidsrechter bij EVC. Ik ben daarmee begonnen tijdens het schoolvoetbaltoernooi van 2009 en ik merkte dat ik het heel leuk vond om te doen. De laatste paar jaar fluit ik voornamelijk de D1 en de C1. Omdat ik in het seizoen 2012/2013 veel wedstrijden had gefloten, mocht ik scheidsrechter Jan Keizer assisteren in de wedstrijd: Oud EVC – Klassiek AJAX. Een mooie ervaring!

Verder ben ik dit jaar voor het derde seizoen jeugdtrainer bij EVC. Drie jaar geleden assisteerde ik Paul Hager één keer in de week met de training van de F3 en de F4. Vorig jaar trainde ik één dag in de week samen met Evert Witte de D2 en dit jaar train ik met Rob Bakker de D1, ook één keer per week..
Daarnaast help ik bij de belactie voor de werving van vrijwilligers. Het bellen is voor mij een goede ervaring en het helpt ook dat bijna iedereen positief reageert. Eerst zag ik er wat tegenop, maar toen ik eenmaal bezig was, begon ik er wel lol in te krijgen.

 

  1. Hoe ben je bij EVC gekomen?

Ik moest en zal op voetbal. Dus toen ik eenmaal oud genoeg was, schreven mijn ouders me in bij de dichtstbijzijnde voetbalvereniging: EVC, waar ik in de pokémonleague mijn debuut maakte in team ‘Pikachu’.

 

  1. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?

Ik vind EVC een leuke club. Ik voel me er thuis, ik ken er veel mensen en ik ben er graag. Daarom doe ik, naast het feit dat ik trainen geven en fluiten van wedstrijden als een hobby zie, graag wat vrijwilligerswerk voor de vereniging. Verder geeft het me voldoening.

 

  1. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?

Er zijn bij EVC veel mensen met een echt clubhart. Iedereen is openhartig en lekker ontspannen bij EVC. Mensen komen er graag en houden de deur voor elkaar open. De term ons-kent-ons komt misschien wel het best in de buurt.

 

  1. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?

Ik vind dat alles goed gaat bij EVC. In het aantal vrijwilligers is nog wat te winnen, maar daar wordt momenteel aan gewerkt. Prima dus!

 

  1. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?

Jacco Springer verdient wat mij betreft de volgende plek op de stip. Hij is dit seizoen trainer van de C3 en de C4. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Jacco zijn jongens motiveert en de energie die hij daarin stopt. Hij is altijd vrolijk, hij is altijd enthousiast en hij is boven alles gewoon een topgozer.

 

 

07 Bart Reijnierse foto

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …