Op de Stip dit keer Rik Duyvendak

Op de stip!
Bij EVC zijn we trots op onze vrijwilligers; wat je ook doet, hoe vaak je het doet, je bent nodig bij onze club en we zijn blij met iedereen. Daarom hebben we de websiterubriek “op de stip” in het leven geroepen. Maak kennis met onze vrijwilliger Rik Duyvendak. Sinds een ruim jaar lid van het hoofdbestuur, met als portefeuille de jeugd.

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Rik Duyvendak. Ik ben door het werk van mijn vader als kind vaak verhuisd en groeide op in het oosten en midden van Nederland. Toen ik toevallig een keer in Edam kwam, voelde het meteen vertrouwd en wist ik: ‘Hier wil ik wonen’ . Sinds 1999 doe ik dat ook en elke dag geniet ik opnieuw van ons bijzondere stadje. Er is hier zoveel te doen en er wonen hier veel fijne mensen. Ik heb mij voorgenomen om nooit meer te verhuizen.
Ik ben in het dagelijks leven Officier van Justitie in Amsterdam. Een prachtige, maar zeker ook veeleisende baan. In mijn vrije tijd fiets ik graag, lees ik de krant (dat is een uitstervend ras) en luister ik muziek. In de vakanties reis ik met name graag naar voormalige Oostbloklanden. Zo waren we afgelopen zomer in Roemenië. Ik deed aan kindertoneel bij d’ Ye maar ben daar even mee gestopt.
Mijn partner Jeannine is editor en maakt onder meer prachtige documentaires. We hebben twee heel fijne kinderen, een dochter (Lenke) en een zoon (Huub). Huub speelt bij EVC in de D4.

2. Wat doe je bij EVC?
Sinds oktober 2014 zit ik in het Jeugdbestuur en het Algemeen bestuur. Er wordt veel vergaderd. Bij gebreke aan een Voorzitter zat ik de laatste Algemene Ledenvergaderingen voor. Ik draai onder andere op zaterdag de bestuursdiensten. Daarnaast probeer ik te zorgen dat de jeugd kan voetballen en blus ik veel brandjes. Robert Jan Heuser, Jan Treuren en Frans Nieuweboer hebben als Jeugdcommissie de Jeugdafdeling van EVC geweldig op de kaart gezet. Zij zijn nu gestopt. Dat is een grote aderlating. Ik ben erg blij dat Jan Blanke heeft aangeboden om de Jeugdcommissie te komen versterken. Maar extra hulp is welkom! Met name iemand met technisch voetbalinzicht. Voor mij zijn veel zaken lastig omdat ik zelf nooit heb gevoetbald.

3. Hoe ben je bij EVC gekomen?
Tot enkele jaren terug had ik niets met voetbal, maar ik werd gegrepen door het enthousiasme van onze bij EVC voetballende zoon Huub en ik zag hoe belangrijk een goede voetbalvereniging is. Er wordt door alle vrijwilligers veel werk verzet. Kees-Jan Velzeboer, de oud Voorzitter van EVC, heeft mij vorig jaar tijdens een fietstocht gevraagd of ik interesse had om toe te treden tot het jeugdbestuur. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

4. Wat maakt voor jou je vrijwilligerswerk bij EVC leuk om te doen?
Ik word altijd weer blij als ik al die enthousiaste koppies van de kinderen zie op het voetbalveld. ‘Daar doen we het voor,’ weet ik dan. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen aan EVC te koppelen en een actieve rol te kunnen geven. Ook de warmte en betrokkenheid van de leden doet mij goed.

5. Wat vind je dat er goed gaat bij EVC?
Er gaat ontzettend veel goed bij EVC. Ik vind het heel bijzonder dat veel mensen zich belangeloos inzetten voor de club. Door die mensen kan er week in week uit worden getraind en gevoetbald.

6. Wat zou je verbeterd willen zien en wat denk je dat daarvoor nodig is?
Zoals gezegd zijn veel mensen actief bij EVC. Maar ik zie ook dat veel anderen vinden dat ze onvoldoende tijd hebben om te helpen en het werk graag aan anderen overlaten. Dat frustreert mij. Naar mijn stellige overtuiging is het een keuze of je ergens wel of geen tijd voor hebt. Ook ik heb een drukke baan. Als het werk over te weinig schouders moet worden verdeeld branden mensen af.
Ik denk dat nodig is dat een ieder zich realiseert dat niets vanzelf gaat en dat hulp op veel fronten nodig is.

7. Wie verdient het volgende plekje “op de stip”?
Voor de volgende ‘op de Stip’ draag ik graag Jan-Willem Brommersma voor. Jan-Willem is onlangs onze gewaardeerde Dick Westerneng als penningmeester opgevolgd. Zo is Jan-Willem ook tot het bestuur toegetreden. De bijdrage van Jan-Willem bij de vergaderingen is meteen prettig. Ik waardeer het enorm dat Jan-Willem deze stap heeft gezet.

13 Rik Duyvendak foto 2

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …