Herfstvakantie: Vrijstellingsregeling B-Categorie

De herfstvakantie komt eraan. Het weekeinde voor de herfstvakantie (17/18 oktober) staat voor alle teams een competitiewedstrijd op het programma, maar het weekeinde erna (24/25 oktober) zijn bijna alle teams vrij. Het kan zijn dat teams, door de vakantie, spelers tekort hebben. Daarom nog even aandacht voor de vrijstellingsregeling van de KNVB, zoals die voor de B-Categorie (jeugd en senioren) van toepassing is.

Verzoeken tot vrijstelling (zogenaamde baaldagen) worden in de periode van 1 september 2015 tot 1 maart 2016 door de KNVB in behandeling genomen, met een maximum van twee wedstrijden per seizoen per elftal. In de najaars- en voorjaarsreeks van het jeugdvoetbal is per reeks het opnemen van één baaldag mogelijk. Voor een bekerwedstrijd kan geen baaldag worden opgenomen. Een verzoek tot vrijstelling van een wedstrijd op zaterdag/zondag dient uiterlijk maandag daarvoor bij de wedstrijdsecretaris van EVC binnen zijn.

Het is ook toegestaan wedstrijden in overleg met de tegenstander naar een andere datum te verplaatsen. Desnoods na de oorspronkelijke speeldagdatum, maar de wedstrijd dient dan wel uiterlijk binnen één maand na de oorspronkelijke wedstrijddag op het programma te staan. Deze wedstrijden moeten altijd midweeks plaatsvinden. Geef de nieuwe datum altijd door vóór de oorspronkelijke datum. Voor het verplaatsen van een wedstrijd dient de leider/trainer dient zelf contact op te nemen met de tegenstander. Inhalen van thuiswedstrijden altijd na overleg met de wedstrijdsecretaris van EVC.

Bij EVC vallen Zaterdag 1, Zaterdag 2, B1 en C1 onder de A-Categorie, alle andere teams vallen onder de B-Categorie.

Erwin Rossenaar
Wedstrijdsecretaris EVC
wedstrijdsecretaris.evc.edam@gmail.com

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …