Schlemielig bekerverlies voor EVC E1.

SDOB E1 – EVC E1 (1-1, rust) 3-2 voor SDOB E1

(13-12-2014, 4e wedstrijd bekercompetitie seizoen 2014-2015)

L’histoire se repête, althans voor een deel. Net als vorige week zaterdag was het prachtig weer om te voetballen. Het decor: het fraaie kunstgrasveld in het pittoreske Broek in Waterland. En net als zeven dagen eerder werd de kledingtas vergeten … Wat de familie T. kan, kan ik ook moet de beheerster van de kledingtas gedacht hebben. Het moet gezegd: dat maakte ze waar . En zo speelde de E1 in de eerste helft van de 4e ronde van de bekercompetitie in trainingspak. Tegenstander: SDOB E1, ongeslagen kampioen van de 2e klasse in de najaarscompetitie.
Zonder Jur Bakker (blessure) en Timo de Waart (weekend weg) maar met Charlie Kuiper van de E3 in de gelederen startte de E1 de wedstrijd met de volgende spelers: Tom de Graaff (k) (a), Joep van Gog, Tristan Brommersma, Alan Sier, Joey Treuren, Jordy Butter en Ryan de Wit.
Van meet af aan was het duidelijk dat de geelhemden wilden laten zien dat ze terecht kampioen geworden waren. SDOB, gecoacht door Keje Molenaar (voorheen speler van FC Volendam, Ajax, Feyenoord en het Nederlands Elftal) speelde fris van de lever en drong de roodgroenen terug. Na een minuut of tien herstelde EVC het evenwicht en zette nu ook druk op het doel van het ThuisTeam. Juist in deze fase zorgde een uitbraak van de Broekers en weifelend ingrijpen van drie Edammers voor de 1-0. Edam liet het er niet bij zitten en toog ten aanval. Nadat Ryan al enkele malen gevaarlijk was geweest en de gelijkmaker op zijn schoen had, sloeg hij na een korte solo toe: 1-1.
Inmiddels had Tom de verdediging op orde en waren Joep, Tristan en Alan (sterke partij!) zeer alert en resoluut bij de gevaarlijke aanvallen van SDOB. Na een kwartier maakte Charlie zijn opwachting. De 1e-jaars viel meteen uitstekend in en liet zien dit niveau aan te kunnen. Klasse, Charlie!
De rust werd benut om de inmiddels gearriveerde kledingtas te plunderen en voor het bespreken van een paar verbeterpunten.
In heerlijk frisse, schoongewassen groene hansopjes betrad de E1 het veld weer voor Helft Twee. Edam begon goed en draaide Broek de duimschroeven aan. Na een fraaie combinatieaanval schoot Joey de roodgroenen naar 1-2. SDOB gaf echter niet op en herstelde het evenwicht. Na een corner kregen de bezoekers de bal niet weg en daar wist een geelzwarte voorwaarts wel raad mee (2-2).
De wedstrijd bleef in evenwicht en was ongemeen spannend. Beide teams knokten tot het uiterste om de zege naar zich toe te trekken. Met nog zo’n 90 seconden op de klok verdedigde EVC uit, Ryan wilde passen maar werd gestuit door een overtreding van een Broeker. De bal ketste weg precies voor een andere geelhemd en die schoot zonder te dralen de bal pardoes in de winkelhaak rechts van Tom. Die was volstrekt kansloos op dit zondagsschot op de vroege zaterdagochtend. De combinatie van de overtreding en – vrijwel op hetzelfde moment – van deze kanonskogel was curieus maar de jonge scheidsrechter (die een goede wedstrijd floot) was beslist: doelpunt. Derhalve 3-2 voor SDOB met een minuut te gaan. De resterende tijd was tekort voor EVC E1 om de gelijkmaker te produceren.
Conclusie: beide teams maakten er een meeslepende wedstrijd van die zeer aantrekkelijk was voor het talrijke publiek. Het was een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar (of juist twee winnaars) verdiende maar uiteindelijk leed de E1 een heel schlemielige nederlaag. SDOB verdient een compliment voor hun spelopvatting en strijdlust. Hopelijk zullen zij ook in het vervolg van het bekertoernooi succes hebben.
De Mannen van de E1 verdienen eveneens een compliment voor het spelniveau en de strijdlust! Natuurlijk kan het altijd beter maar er is met een goede wedstrijdinstelling gespeeld. Alan speelde een goede partij als linksback en Charlie was een uitstekende invaller. Heel goed gedaan, mannen! De E1-Mannen kregen overigens ook een compliment van coach Keje Molenaar.
Verliezen hoort bij het voetbal en bij het leven. Grote spelers (en grote mensen) doen inspiratie op uit een nederlaag. Zij putten er kracht en moed uit en geven de volgende wedstrijd en training weer een paar procent meer om beter te worden. Mannen, laten wij dat ook doen!

Komende week is de laatste trainingsweek in 2015. Op 27 (en hopelijk 28) december spelen we in het ZOB-zaalvoetbaltoernooi. Fijne feestdagen alvast en heel veel succes!