Sterke wedstrijd Milan Alberts in EVC JO11-1 – Westfriezen JO11-1

EVC JO11-1 – Westfriezen JO11-1 (1-1, rust) 2-4 voor Westfriezen JO11-1
Er stond zaterdagochtend vroeg wederom een thuiswedstrijd op het programma voor EVC JO11-1. De tegenstander was ditmaal Westfriezen JO11-1 uit Zwaag. De omstandigheden: Pluvius hield zich koest (geen regen dus), windstil en een gering wit uitgeslagen veld. Kortom: het had gevroren en ook op het tijdstip van aanvang was het nog Minus Zero. Ideale omstandigheden voor zo’n 18 stoere spelers om een fikse partij voetbal te spelen. Dat was een kolfje naar de hand van jeugdarbiter Björn Alberts die liet (door)voetballen waar mogelijk was en slechts in enkele gevallen handelend (fluitend) optrad. Björn deed dat met een natuurlijk overwicht en hij hoefde daardoor nauwelijks te corrigeren! Een andere oorzaak daarvoor was dat alle spelers wel met volle inzet voetbalden maar zich ook zeer sportief gedroegen!
Roodgroen telde de volgende spelers in de wedstrijdselectie: Koen van Beek (k), Timo Ooms, Daoud Ikhlifen (a), Milan Alberts, Colin Molenaar, Bink Mulder, Tim Knegt, Rayan Morrhabi en Tom Tierolf. Kick van der Vlies speelde ditmaal mee met JO11-2 en droeg mede bij aan een wederom fraaie zege van het team van de coaches Jacco Steur en CeesJan Joosten. EVC en Westfriezen maakten er direct een pittig potje van: in hoog tempo werd geprobeerd de tegenstander af te troeven. De thuisclub tapte uit een ander vaatje dan in de match tegen Victoria toen het zich wel heel makkelijk naar de slachtbank liet leiden. Dat was nu zeker niet het geval. In een gelijkopgaande, snelle partij wist EVC het de geelhemden uiterst lastig te maken. Het kwam zelfs op voorsprong: Rayan slingerde de bal vanuit een corner aan de rechterkant voor het doel en Durfal Daoud zette zijn brede voorhoofd tegen het leder en stootte de bal (als Dick Nanninga in zijn beste dagen) keihard tegen de touwen (1-0). Een schoonheid van een doelpunt! Vervolgens tracchtte Edam door te drukken en de voorsprong te vergroten. Tom werd tweemaal in stelling gebracht maar hij wachtte iets te lang met schieten. Vlak voor rust zorgde Westfriezen voor een domper: vrijwel uit het niets (al zullen ze daar in Zwaag iets anders over denken) tekenden de bezoekers 1-1 aan.
Na de pauze gingen beide teams gewoon door met deze interessante wedstrijd. Kansen waren er over en weer maar pas na ruim 10 minuten wist Zwaag te scoren (1-2). EVC gaf niet op en onder leiding van met name libero/ausputzer/laatste man Milan en centrale middenvelder Daoud werd gezocht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook: in een scrimmage voor het W-doel was Timo Ooms de slimste en de snelste. Timo tikte koeltjes 2-2 binnen. In de slotfase liet de grote, sterke rechtsbuiten van Westfriezen zijn klasse zien. Hij viel al op door slim de ruimte aan de zijkant te zoeken, goed te kaatsen en weer ruimte te maken maar wist nu ook twee keer te profiteren van iets te aarzelend handelen door de gastheren (2-3 en 2-4). Roodgroen zette nog ene keer aan maar wist het verschil niet meer te reduceren. Daardoor boekte Westfriezen een terechte overwinning al waren de verschillen tussen beide teams minimaal.
Kortom: een spannende, sportieve wedstrijd, een verdiende zege voor de bezoekers, een goed spelend EVC dat véél beter voor de dag kwam dan een week eerder, een uitstekende Milan Alberts (Man of the Match) en een zeer goed leidende referee Björn Alberts (Man van het Veld). Complimenten aan beide teams en de begeleiding van Westfriezen voor de sportieve strijd en voorts aan Tom Tierolf en Timo Ooms die direct na afloop met JO12-1 mee reisden en er mede voor zorgden dat JO12-1 een fraaie overwinning wist te boeken!
Volgende week spelen we tegen Hercules Zaandam JO11-4 voor de beker: heel veel succes!
Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …