Sterke wedstrijd EVC E1!

Hollandia E1 – EVC E1 (0-0, rust) 3-0 voor Hollandia E1

(5-9-2015, 3e bekerwedstrijd seizoen 2015-2016)

Na de slagregens van vrijdag kon er op alle velden bij EVC gevoetbald worden. De grasvelden van het Julianapark in Hoorn waren echter afgekeurd. Gelukkig mocht de E1 op het kunstgrasveld van Hollandia aantreden. De 3e bekerwedstrijd stond op het programma en die beloofde een loodzwaar karwei voor EVC E1 te zullen worden. Hollandia E1 had immers met 13-0 van KSV E1 gewonnen, een tegenstander waar Roodgroen (geflatteerd) met 4-2 van verloren had. EVC had met 13-1 klop gekregen van Volendam E1 maar de Horinezen hadden de schade beperkt gehouden tot 6-3.
Hoe zou deze wedstrijd verlopen?
Roodgroen trad aan met: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Charlie Kuiper, Colin Molenaar, Gene Brandt, Sajad Rahimzadeh, Daoud Ikhlifen, Bink Mulder.
EVC startte met een flink briesje tegen: de wind op en over het IJsselmeer liet zich gelden. Het was voor de 3e maal dat de mannen op een groter veld speelden (doelen op de 16 meterlijn) en de tijdsduur was als die van D-pupillen (2×30 min.).
In de eerste helft diende Edam veelal te verdedigen maar dat deed het met overtuiging. Meer dan in de vorige twee duels waren de Mannen doordrongen van de adviezen van de coaches Hans Karregat, Robert Heuser en Jan van de Nes: vanuit je eigen positie spelen, naar de bal toe en vóór je tegenstander komen, de binnenkant dekken, je tegenstander en de bal tegelijkertijd kunnen zien, met je tegenstander meelopen (verdedigend gezien) én … durf en initiatief tonen!
Hollandia was sterker, combineerde makkelijker en kreeg een aantal (goede) kansen. Maar … EVC gaf zich niet gewonnen en toonde een geweldige inzet. Onder leiding van doelman Patrick en centrale verdediger Niek werd de Hoornse stormloop grotendeels bedwongen. Vlak voor rust kreeg Sajad nog een grote kans maar hij schoot net langs de verkeerde kant van de paal. De rust brak aan met 0-0.
In de pauze werden de belangrijkste adviezen nog eens benadrukt en werd de spelers voorgehouden vooral ook geconcentreerd te blijven. De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien maar nu wist Hollandia uiteindelijk wel te scoren. Na 10 minuten werd het 1-0. EVC gaf verder geen krimp en creeërde ook een paar kansjes. Sajad zette Gene aan het werk waar hij misschien beter zelf had kunnen schieten. Bij een corner voor EVC ging Niek mee: op zich een goed initiatief maar nu kwam Roodgroen snelheid in de tegenaanval van Hollandia tekort (2-0). De thuisclub scoorde nog één keer (3-0) maar EVC verweerde zich ruim 60 minuten lang uitstekend. De eindstand was 3-0 en daar mocht EVC zeer trots op zijn! Hollandia is een club met minder jeugd dan EVC maar het kiest kennelijk slechts voor selectieteams. Ook heel jonge spelertjes worden al gevraagd op het Julianapark te komen voetballen. Kennelijk probeert men de status van topamateurclub ten koste van veel te handhaven. Hollandia had één 1e-jaars in het team, EVC liefst drie. Drie jongens die vorig seizoen nog in de 2e klas van de F-pupillen speelden. Alles overziende leverde EVC een grote prestatie. Alle spelers verdienen een geweldig compliment voor hun inzet en doorzettingsvermogen! Een extra vermelding verdienen Niek en Patrick die zéér sterk speelden!
Mannen, de komende drie weekenden ben ik er niet. De honneurs worden waargenomen door Hans en Robert. Laat zien dat jullie de stijgende lijn nog kunnen uitbouwen. Ik wens jullie heel veel succes en plezier!

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …