Verdiende zege van EVC E1 op Zuidoost United E2

EVC E1 – Zuidoost United E2 (7-0, rust) 9-0 voor EVC E1

(7-3-2015, 2e wedstrijd voorjaarscompetitie seizoen 2014-2015)

Voor EVC E1 was het afgelopen zaterdag pas de 2e wedstrijd in de voorjaarscompetitie en volgende week …… staat er weer geen competitieduel op het programma. De KNVB maakt het dit seizoen wel heel bont! Voor de zoveelste maal moet er dus weer geïmproviseerd worden. Meneer van Praag wil FIFA-voorzitter worden maar er zijn hier te lande nog wel de nodige verbeterpuntjes, dunkt me.
Maar goed, het was afgelopen zaterdag een mooie ochtend om te voetballen. Het B-veld was ditmaal het decor: dat was natuurlijk niet zo vlak als Veld A maar de E1 is gewend om zeker één keer per week op gewoon gras te trainen en dus vormde het veld geen excuus. Er stond een stevig windje maar ook dat was geen beletsel voor Roodgroen om goed te voetballen. Roodgroen? Roodgroen met oranje hesjes was het deze keer want wat bleek? Voor het eerst in mijn ruim 45 jaar lange voetballoopbaan stond een tegenstander aan de start die ook in roodgroen voetbalde: Zuidoost United E2 uit Amsterdam! Even wennen, zou je zeggen, maar niet voor de Edammertjes! Zonder Tom de Graaff en Tristan Brommersma maar met de invallers Nourdin Rezzak (alle E-teams speelden ongeveer gelijktijdig en die hadden zelf al moeite om voldoende spelers te vinden: de Trimaran had immers nog vakantie) en met veldspeler Alan Sier op doel, startte ‘1135’ sterk tegen de wind in.
Al snel kwam EVC op voorsprong: Ryan de Wit gaf een voorzet vanaf rechts en Jordy Butter schoot raak (1-0). Goal nummer twee viel even later en was een exacte kopie van de eerste: Ryan was de aangever en Jordy de schutter (2-0). Na iets meer dan 10 minuten voltooide Jordy zijn hattrick (3-0) en daarna nam hij de positie van rechtsback in van Nourdin. Ook daar speelde ‘JB’ een sterke partij. Een riskante breedtepass van de Amsterdammers werd onderschept door Jur Bakker en de linkspoot was onverbiddelijk (4-0). Even later brak Jur weer eens razendsnel uit, keek om zich heen en zag en vond Ryan die koeltjes raak schoot (5-0). Een corner vanaf de linkervleugel van Jur bracht een groenhemd zo in de problemen dat die niets beters wist te doen dan de bal tegen het eigen doelnet te schieten (6-0). Nog voor de pauze volgde een razendsnelle aanval via Jur die nu de mee opgerukte Jordy van munitie voorzag (7-0).
In de rust werd door de coaches aangegeven dat de bal meer in de voeten gepasst moest worden omdat de E1 met de wind in de rug ging spelen. Voorts was het van belang om de posities te houden en daar waar nodig afspraken te maken over het overnemen van posities. Tenslotte: concentratie!
In Helft Twee werden deze aspecten toch wat minder uitgevoerd, wellicht vanwege de grote voorsprong. Ook speelden de gasten nu beter dan voor de pauze en zo ontstond een meer gelijkwaardige wedstrijd. Verdedigend gezien kwam EVC echter nauwelijks in de problemen door het sterke spel van Timo de Waart en met name Joep van Gog en Jordy. Nourdin deed na de thee nog zo’n 10 minuten mee en daarin speelde hij sterk als altijd. Inval-doelman Alan kreeg twee lastige ballen te verwerken en die pareerde hij uitstekend. Terugspeelballen waren bij Alan in veilige handen en ook zijn spelhervattingen waren goed! Zo trapte hij de bal drie keer snel naar de vrij lopende Jur die direct naar het doel van de bezoekers kon sprinten. Helaas was de laatste pass van onze voorwaartsen van mindere kwaliteit dan pré-thee en zo gingen enkele fraaie, open kansen verloren. Joep had tweemaal pech: zijn inzetten (na lange rushes) misten het doel op een haar na. Toch scoorde Edam nog tweemaal. Na een uittrap van de keeper kopte Joey Treuren de bal direct in de loop van Jur en die schoot onberispelijk raak (8-0). Even later was Ryan alert, ontfutselde een tegenstander de bal en kogelde het leder tegen de touwen (9-0). Na iets meer dan 50 minuten blies de uitstekend leidende referee Hamza Elaouhi (EVC C1) af en had EVC E1 een meer dan verdiende overwinning geboekt. Klasse, Mannen! Nourdin, bedankt voor je invalbeurt en Alan, prima gekeept: compliment!
Na de wedstrijd was er nauwelijks tijd om te douchen omdat zes (!) E1-spelers meteen moesten meespelen met D-teams die ook te maken hadden met de Trimaran-vakantie.

Jan van de Nes

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …