VOETBALFESTIVAL MEISJES EN OEFENINTERLAND

VOETBALFESTIVAL MEISJES – ORANJE VROUWEN TEGEN JAPAN

Afgelopen zondag organiseerde de KNVB een meisjesvoetbal festival op het terrein van RKAV Volendam voorafgaand aan de dames oefeninterland Nederland – Japan. Deze proeftraining voor ME meiden en jonger was bedoeld om het meisjesvoetbal in Edam en Volendam onder de aandacht te brengen en de meisjes dus enthousiast te maken om lid te worden van EVC of Volendam. Ruim 70 kinderen hadden zich opgegeven en ook een kleine 30 moeders hadden zich aangemeld om een heuse voetbaltraining van een KNVB trainster mee te maken. Op veld 7 (kunstgras) van RKAV Volendam waren diverse oefenvormen uitgezet en bij ieder onderdeel waren trainers en assistenten van EVC en Volendam aanwezig om de boel uit te leggen en in goede banen te leiden. Een heerlijke groep EVC mensen was vrolijk bezig om deze middag leuk te maken voor al deze meisjes.

Dames en meiden coördinator Rolph Meijer was met zijn Volendammer collega en de KNVB trainers een soort supervisor rol toebedeeld. Verder waren ieniemienie trainsters Selma en Margreet Evrengün, MC1 trainster Viola Kemper en ME1 trainer Patric Boes actief als begeleiders bij een trainingsvorm. Ook MC1 speelsters Anouk Gerritsen en Chelsea Jonker hadden een assisterende rol bij een onderdeel. En ook Giel Oudejans van EVC droeg namens de sportkoepel zijn steentje bij, waaronder het leveren van een levensgrote mascotte. MD1 trainer Peter Suurmond had een mooie flyer gemaakt, waarop te lezen valt hoe leuk het is om bij EVC te voetballen en hoe je lid kunt worden. Ruim een uur konden de meisjes alle onderdelen aflopen en na het uitvoeren van de oefening een sticker verdienen, totdat hun speelveldkaart vol zat. De wind speelde een grote rol, maar het bleef gelukkig overwegend droog, dus beleefde een ieder een prachtige middag.

Alle deelnemende speelsters en moeders en assisterende trainers kregen een kaart voor de oefeninterland in het stadion van FC Volendam, dat met ongeveer 6000 toeschouwers rijkelijk gevuld was. Vele speelsters en trainers van de EVC dames en meidenafdeling en ook enkele ouders hadden via Viola een kaart besteld, dus rood/groen was goed vertegenwoordigd als oranje supporter.

Fabiёnne Boes van de ME1 had de middag van haar leven, want zij was uitgeloot om hand in hand met de speelsters van oranje het veld op te komen. En dat gold ook voor Anouk Gerritsen en Chelsea Jonker, want als dank voor hun hulp mochten zij na de wedstrijd naar het spelershome voor een “meet and greet” met vijf speelsters van het Nederlands elftal.

Mascotte
Anouk Gerritsen en Chelsea Jonker.

NEDERLAND – JAPAN

De oranje leeuwinnen begonnen sterk door al binnen vijf minuten een 1-0 voorsprong te nemen. Hierna bleek toch wel waarom Japan de ex wereldkampioen en verliezend finalist van het afgelopen WK was. Technisch en tactisch toch wel sterker dan oranje, maar de kansen werden niet benut, mede door sterk verdedigen en keepen van Nederlandse zijde. De tweede goede kans liet oranje wederom niet onbenut, 2-0. De onverwacht vele Japanners op de tribune wisten niet wat ze zagen. Ook hier speelde de wind een grote rol en was het in de tweede helft wachten op de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook en na deze 2-1 leken de leeuwinnen even de weg kwijt te zijn. Maar deze fase werd ongeschonden doorgekomen en oranje herpakte zich. Een nog even tegen wind, regen en Nederland spartelend Japan bleef geloof houden in een gelijkspel, maar twaalf minuten voor tijd werd een leeuwin in de zestien gevloerd en de bal ging op de stip. Misschien moeten de heren profspelers uit Nederland hier eens naar kijken, want de penalty werd overtuigend en bekwaam ingeschoten, 3-1. Hier bleef het bij en zo had oranje een misschien niet volkomen terechte, maar wel zeer knappe zege op zak tegen dit topteam uit het verre Oosten.

Dit stimuleert hopelijk nog meer meiden om te gaan voetballen en dan vooral bij EVC natuurlijk. Nog even geduld en de coördinator springt een gat in de lucht en schrijft een mooi stukje op de site, want nog 1 spelend lid erbij en de 100 is vol. Nog nooit in de geschiedenis heeft EVC zoveel spelende meiden en dames op de velden gehad en zeker geen 100.

Check Also

Grote clubactie 2020

Hallo jeugdleden van EVC,De trainingen zijn alweer volop bezig, de eerste wedstrijden zijn gespeeld en …