Volendam E1 te sterk voor EVC E1

EVC E1 – RKAV Volendam E1 (0-4, rust) 1-13 voor Volendam E1

(22-8-2014, 1e bekerwedstrijd seizoen 2015-2016)

Na drie trainingsweken stond de eerste (beker)wedstrijd voor een E1 op het programma. Een E1 omdat de officiële indeling in E1 en E2 pas binnenkort bekendgemaakt wordt. EVC E1 startte vandaag met de volgende spelers: Patrick Wissels (k), Mika Heuser, Niek de Hoop, Koen Berends, Charlie Kuiper, Tyrone Marshall, Souhail Morrhabi, Gene Brandt, Sajad Rahimzadeh, Daoud Ikhlifen, Bink Mulder. Het was een geheel vernieuwde E1. Acht spelers kwamen over van selectieteam E3, één uit E6 en twee uit F1. Het was de vraag hoe deze spelers al op elkaar ingespeeld zou zijn.
Op voorhand stond een lastige wedstrijd op het programma. Dat had – naast de nieuwe samenstelling – drie redenen. Ten eerste: tegenstander Volendam E1 (het beste E-pupillenteam van Volendam) dat traditiegetrouw in de (hoogste) hoofdklasse speelt. Ten tweede: het veld. Voor het eerst moesten de mannen spelen op een veld met de doelen op de rand van het strafschopgebied van een seniorenveld. Bedoeling daarvan is: een tussenstap te creeëren tussen een half en een heel veld. Dit is overigens alleen mogelijk in de hoofdklasse. Voor andere E-teams bestaat deze mogelijkheid niet. Ten derde: de warmte. Het was al vroeg in de ochtend erg warm en de spelers hadden daar last van. Volendam natuurlijk ook maar minder dan EVC. Dat is logisch want er zit nogal een verschil in energieverbruik tussen het team in balbezit (Volendam) en het team dat de bal moet veroveren (EVC). In balbezit kost het voetballen minder energie.
Met 9 spelers, inclusief de keeper, startten beide teams voor een wedstrijd van 2x 30 minuten (ook een verschil ten opzichte van andere E-wedstrijden die 2×25 minuten duren). In de eerste helft was, zoals verwacht, Volendam het betere team maar Roodgroen verweerde zich heel kranig. De ruststand was 0-4 al viel de vierde treffer pas in de 32e minuut. Na de thee was de temperatuur een nog grotere factor maar natuurlijk ook in spelniveau had EVC steeds meer moeite om te blijven aanhaken. Enkele spelers konden het tempo wel bijbenen, andere niet. Daardoor ontstonden steeds grotere ruimtes waar de bezoekers gretig gebruik van maakten. Uiteindelijk was de eindstand 1-13. De eretreffer kwam van de voet van Daoud die fraai scoorde. Volendam zal hoge ogen gooien in de hoogste hoofdklasse, bij Roodgroen moeten we nog even afwachten of het spelen in de (laagste) hoofdklasse op een ‘tussenveld’ goed uitpakt.
Mannen, jullie hebben je uiterste best gedaan en daar mogen jullie trots op zijn!