7-11: RKAV Volendam B2 – EVC B1 4-1 (1-1)

Vandaag stond de topper tussen de nummers 1 en 2 van de 1e klasse op het programma, oftewel Volendam tegen EVC. Het werd 4-1 voor Volendam en dat betekende de eerste nederlaag dit seizoen voor EVC. Uiteindelijk een verdiende nederlaag tegen de koploper, want over de hele wedstrijd gezien was onze tegenstander net ietsje beter. Wel een nederlaag met een vieze namaak.

Vooraf zat er toch wel wat spanning op deze wedstrijd en ook Volendam (na de nederlaag tegen ons in de voorbereiding) was niet zeker van haar zaak, getuige de bezetting van hun reservebank. Daar namen de wisselspelers van de B1 (4e divisie) plaats. Het begin van was van beide kanten rommelig. Met de stevige wind is het op het snelle kunstgras toch lastig voetballen. Grote kansen voor beide doelen bleven uit, maar het was Volendam dat de na een minuut of 20 de leiding nam. Bij een aanval van Volendam kreeg EVC de bal niet goed weg en de Volendammer die in het strafschopgebied in balbezit kwam haalde direct uit, 1-0. Het antwoord van EVC liet niet lang op zich wachten. Volendam dacht rustig op te kunnen bouwen, maar verslikte zich in een storende Azeddine Sout. Die veroverde de bal en legde direct terug op Brian Rossenaar. Vanaf rand strafschopgebied liet hij de doelman kansloos, 1-1. EVC was direct terug in de wedstrijd en was op dat moment de bovenliggende partij. Azeddine, die goed in de wedstrijd zat en waar continue dreiging vanuit ging, werd aan de linkerkant weggestuurd. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en mikte schuin van het doel de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Nog geen 5 minuten later zag de wedstrijd er heel anders uit. Terwijl de bal al weg was kreeg Azeddinne aan de rechterkant van het veld een doodschop op zijn enkel. Een actie die niet op een voetbalveld thuis hoort en donkerrood hoort te zijn. De scheidsrechter, die de bal volgde en verklaarde alleen uit zijn ooghoek iets gezien te hebben, hield het bij geel. Azeddine ging met een brancard van het veld en de Volendam-speler werd door zijn trainer gewisseld. Helaas was het leed natuurlijk al geschied.

Alle goede bedoelingen van EVC konden na 5 minuten in de tweede helft overboord. Bij een ingooi stonden we niet op te letten en gaven we de spits van Volendam (beste speler van het veld) veel te veel ruimte. Hij passeerde twee EVC-ers en mikte in de verre hoek raak, 2-1. Daarna ging de wedstrijd op slot. EVC was niet meer bij machte om nog echt gevaarlijk te worden en Volendam bleef rustig afwachten en speelde het op de counter goed uit. Zo werd het in de laatste 10 minuten van 2-1 nog 4-1. In de slotminuut werd een vrije trap van Eric Tol door de doelman gekeerd, waarna Quino Idsinga de terugspringende bal alsnog binnen schoot. Op advies van de irritant vlaggende grensrechter van Volendam afgekeurd wegens buitenspel.

Volendam heeft een prima voetballend team, een brede selectie en kan zich gaan opmaken voor het kampioenschap in onze klasse. EVC strijdt met nog een aantal teams op de plaatsen daarachter. Een van die teams is ZAP B1, volgende week thuis onze volgende tegenstander. Daar zal Azedinne niet bij zijn. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er weliswaar niets is gebroken, maar dat hij met een flinke kneuzing voorlopig niet kan voetballen. Een flinke aderlating voor ons, maar het is niet anders. Veel succes!