VR1 VERLIEZEN IN KANSEN MISSEN SHOW

EVC VR1 – DZS VR1 0-1 (0-1)

In de eerste twintig minuten was EVC zoekende. Er werden teveel duels verloren, teveel balverlies geleden en de sterke voorhoede van DZS kreeg teveel ruimte. Het was een wonder dat het nog 0-0 stond. Een paar mooie reddingen van Suzan Kaars waren daar de oorzaak van. Daarna herpakte EVC zich en wisten verdedigsters Sanne Zwarthoed, Brenda Eeltink, Milly Eeltink en Roos de Groot de boel grotendeels dicht te houden. Het spel golfde op en neer en de rood/groene equipe kreeg een paar zeer grote kansen om dan zelf maar de score te openen. Selma Evrengün manoeuvreerde zich naar een te moeilijke hoek om doeltreffend te zijn. Irene Tol mikte net over en spits Vérouschka Petrovic zag een prima inzet gekeerd worden door de keepster, waarna zij aan een kopbal te weinig kracht kon geven en nog twee dotten van kansen over en naast het doel wist te werken. Maar ook DZS bleef gevaarlijk en na wat slordig balverlies op het middenveld volgde een snelle tegenstoot. Onze defensie was al in voorwaartse beweging en was eigenlijk kansloos. De rappe rechtsbuiten was los, Suzan verkleinde de hoek, maar de voorzet op de volledig vrijstaande spits was perfect en de 0-1 lag in het mandje. EVC probeerde nog voor de thee de stand gelijk te trekken, maar een schot van Marieke van Straaten vloog naast en een kopbal van Daniёlle Kalk verdween over het doel.
In de tweede helft was de strijd ook redelijk gelijk opgaand, maar er vielen aan beide kanten weinig kansen te noteren. Roos moest het strijdperk verlaten na een kwartier, waardoor Irene naar het centrum van de verdediging werd gedirigeerd, Brenda naar de backpositie verhuisde en invalster Kim Bakker (MB1) de voorhoede kwam versterken. Zowel Kim als Selma namen het doel onder vuur met een paar kanonskogels, maar de juiste richting ontbrak. Ook de prima spelende Nina de Groot (MB1) werd op eigen verzoek gewisseld en was het voor de zoveelste maal tijd voor een debutante. Met speels gemak vulde het dertien jarige MC1 talent Famke Stuijt de positie van rechtshalf in. Haar passing en passeerbewegingen leverden alom lof op van de speelsters, trainers en het publiek. Er werden geen noemenswaardige kansen meer weggegeven, maar ook EVC wist het net niet te vinden. Zelfs een vrije trap op een kansrijke positie was vandaag niet besteed aan Marieke, de bal ging ruim naast. En zo werd de kleinst mogelijke nederlaag geleden. Als je niet scoort kan je niet winnen. Hierbij nog dank aan inval grensrechter Paul Kemper en de stand-by staande Britt Ooms (MB1), Elke Oudejans en Debby van den Berg. De winterstop gaat nu in en het is te hopen dat wij in het voorjaar wat vaker over een voltallige selectie kunnen beschikken. Niets ten nadele van de prima spelende invalsters uit de jeugd, maar het is niet de bedoeling dat die meiden iedere keer twee wedstrijden op een dag moeten spelen.
Rolph

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …