Purmerland MD1 – EVC MD2 : 3-5

Laat in de ochtend, met een gure oostenwind, reden we naar Purmerland voor een treffen tegen een verwachtte zware tegenstander: Purmerland MD1.

Door wat geharrewar met de kleedkamers en parkeren stonden we 5 minuten voor de fluit op het 1e (kunstgras-)veld voor een snelle warming-up.
Wederom zonder Tessa, die voorlopig door een knieblessure even uitgeschakeld is: beterschap Tessa!
Inval keepster Jamila kon nog net even ingeschoten worden, voor de wedstrijd begon.
Het zou blijken dat ze gelukkig niet zo vaak op de proef gesteld zou worden.
Anne Prinsze viel in, ook omdat Jennifer de dagen ervoor nog ziek was en niet zeker was of ze 100% fit zou zijn. Dit bleek echter zeker het geval.

Meteen na de aftrap begonnen we druk te zetten richting het doel, goed overspelend en goed de ruimte benuttend.
Een paar minuten na het begin viel dan ook verdiend het eerste doelpunt, door inschieten van Faye (een tegenstandster raakte ‘m nog waarschijnlijk).
De nul was er af en de dames gingen los. Faye, Jennifer, Roos, Chelsea, Sofie en Anne (K) bleven jagen op het middenveld waardoor Purmerland niet de kans kreeg in het spel te komen, en de bal werd goed doorgespeeld naar de voorhoede van Esmee (die ook enkele fraaie kansen had), Selena en Noah.
Met lange ballen lukte het Purmerland soms om die barrière te overbruggen, en enkele snelle spitsen kwamen soms snel dichterbij, maar hier bleek maar weer hoe stabiel onze verdediging was, met Charlotte en Anne (P) in het centrum (afgewisseld door Luna) en Eva en Naoal als backs.
Na een kwartiertje begonnen we het spel te domineren. Selena werd als linksvoor weggestuurd en rende een paar keer als een haas naar de achterlijn om de bal dan voor te geven.
Ook een schot op doel probeerde ze wel eens en die inspanningen werden beloond met een prachtig doelpunt na een rush langs de lijn: 2-0.

Dat de meiden van Purmerland gerust goed konden voetballen bleek als we ze iets teveel ruimte gaven (ze waren niet voor niks lange tijd ongeslagen..), uit een hoekschop zeilde de bal achter Jamila die daar weinig tegen kon doen: 2-1.
We lieten de kopjes niet hangen en drukten gewoon door. Na een corner van Faye wist Selena haar 2e punt koelbloedig in te schieten: 3-1.
Charlotte, die door de aanwezigheid van Anne (P ) een beetje was doorgeschoven zag ook haar kans op een puntje schoon en prikte de bal in het net voor de 4-1.
Ook Jennifer (die dus volledig fit als een wervelwind tekeer ging) verdiende nog een puntje, 5-1.
Door de behoorlijke voorsprong, en door het harde werken, verslapte in de laatste fase de aandacht een beetje en kreeg P{urmerland nog enkele gevaarlijke kansen.
Deze wisten ze 2x te verzilveren, om de eindstand op 5-3 te brengen.

Een mooie, verdiende score dames. Top!

Volgende week hebben we weer een vroegertje, uit tegen Wormer (WSV30), maar als jullie zo blijven spelen moet dat geen probleem zijn.

Peter

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …