Wedstrijdverslag EVC ME1 – Westfrisia

Het waait hard door de bomen op de dag dat Sinterklaas binnenkomt. De Westfriezen spelen in zonnig gele shirts, alleen is de zon ver te zoeken vandaag. Het is al 2-0 door twee doelpunten van Sophie als ik aankom bij de wedstrijd. Wat een weelde! Dat hebben we nog niet meegemaakt! De enige reden voor mijn rillerigheid is dan toch de aanhoudende westenwind.

Een aanval met Dikra met Sanne Laan eindigde in een krachtelos schot. Zo waren er wel kansjes, maar het hield niet echt over, zodat de tegenstander weer kansen zag.

De Westfriezen zochten daarop de aanval en kwamen met een kluitje spelers over de rechterkant het veld opstomen. Ze kwamen ook vrij voor de goal waar Lisa gelukkig hinderlijk in de weg stond. Het schot spatte op de paal uiteen. Oef!

Sophie kwam weer in de ploeg en meteen kreeg de aanval weer snelheid. En even later trok ze op naar voren, speelde naar Dikra die een paar spelers passeerde en uithaalde: 3-0.
20151114 Dikra legt aan voor 3-0
Sanne Laan speelde deze week in de spits en dat was bepaald een versterking. Sanne is balvast en dat maakte de aanval sterker. En met die kwaliteit stoomde ze op, schoot en… de keeper was minder balvast en keerde het schot het veld in, voor de voeten van Sophie: 4-0!

Dit was wat veel voor de Westfriezen en goed voor onze moraal. Ballen vielen ineens onze kant op. En de corners konden rekenen op een georganiseerde verdediging: 1e paal, 2e paal, iedereen terug en een mannetje (vrouwtje!) uitkiezen. Dat hebben de trainers Patrick en Ibrahim er goed ingebracht! Tegen zo’n organisatie is het lastig scoren en dat ondervonden de Westfriezen hier.

Bij EVC was de honger naar meer nog niet gestild. Kaatsend met meerdere medespelers maakte Sanne Laan een solo langs alle Westfriezen, keek naar de keeper en de goal en scoorde : 5-0. Met twee armen omhoog maakte ze een rondedansje op het veld. Ze was gisteren jarig. Dit was een mooi cadeau!

De Westfriezen waren nog niet helemaal verslagen. Nog een keer kwamen ze vrij voor keeper Lisa, alleen het schot ging hoog over en belandde tussen de fietsen.

20151114 Lisa stopt een strafschop na de wedstrijdGoed gewerkt, een heerlijke uitslag! Zo kunnen we straks tevreden achter de televisie kijken naar de intocht van Sinterklaas.

Ik zie jullie morgen vast allemaal als Sinterklaas morgen in Edam binnenkomt. Fijn weekend!

Bert van der Meer (vader van Lisa)

Check Also

EVC JO12-1 kan geen potten breken in laatste wedstrijd van najaarscompetitie

Purmerland JO12-1 – EVC JO12-1 (2-1, rust) 2-1 voor Purmerland JO12-1 (30-11-2019, 5e competitiewedstrijd voorjaarscompetitie, …